Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marezd

Marketing

23. Festivalska ševa


Cijeli prošli tjedan mislila sam se što obući za Zadar fest, jer se tamo ne smijem pojaviti u bilo čemu. Osim toga, za Zadar fest se priprema cijelo moje žensko društvo, treba zablistati u punom sjaju, jer se nikad ne zna tko ti može i kome možeš upasti u oko. Odlučila sam se odjenuti u bijelo. Čizmice do koljena već imam, one iz Zagreba, crni minić je tu i duboki dekolte, ali nedostaju mi torbica i kaputić. Kao i obično, cijela ergela žena je išla u grozničavi šoping, i to u zadnji trenutak – četvrtak popodne. Torbu sam platila "sitnicu", cijelu plaću sam spičkala na nju, ali nisam joj mogla odoljeti. S kaputom sam se pošteno namučila, ali sam i njega našla. Ispeglala sam onu svoju jadnu već izlizanu karticu, i uvukla se u još deblji minus, najveći u kojemu sam do sada bila. Ali, za glamurozan izgled nije ni to prepreka. Zube na policu i bit će ok. Barem me Ana neće tlačiti da idem s njom u teretanu, kamo i ne namjeravam nikad više. Ovako ću biti prisilno fit.
U petak sam otišla kod kozmetičarke na šminkanje poslije podne, a navečer – pravac Jazine. I u subotu isto. Obje večeri ful! Pun pogodak. U mnoštvu bakica, bilo je i mlađe ekipe koja je došla na festival. Odmah mi je za oko zapeo jedan zgodni čuvar. Zelene oke, crna kosica, jebački osmjeh... Ali jebiga, ima veru na ruci. Što još jednom potvrđuje pravilo da sve što vrijedi je zauzeto. Išla sam s prijateljicom na svoje mjesto, kojim se nisam mogla požaliti. Odgledale smo fest više zvjerajući uokolo negoli na binu. Jedva sam čekala pauzu da se prošećem malo i snimim kojeg dobrog komada. A i da popijem nešto jer mi se grlo osušilo. I zapalim cigaretu, napokon.
Bilo je zgodnih frajera, u ženskom društvu uglavnom. Jedan zgodni stajao je sa strane, "snimao" komade i kulerski pio pivo. Išla sam mu se približiti kad me jedan domaći pjevač slučajno zakačio čašom i zalio pivom. Po novom, bijelom kaputu! Popizdila sam! Samo sam pred očima vidjela dvije tisuće kuna kako su odletjele u vjetar. A usput su me toliko izgazili po novim čizmama, sva sreća da je torbica od ponijeve dlake ostala čitava. Otišla sam bijesna doma, uništena kaputa i neupoznata s frajerom pokraj vrata. Još sam više popizdila kad sam shvatila da sam sjela na stolicu na koju je bila zalijepljena žvakaća. Vrag odnio i Tornado i divljanje po Jazinama. Ode novi kaput u tri pičke materine!
Čisto da mi večer ne bude pušiona, presvukla sam se, ovaj put u crninu, i otišla u Sharka popiti pivo da smirim živce. Kad mi nije bilo suđeno odgledati fest do kraja, idem tamo gdje je sve "ravno" nakon nekoliko pića više. I to solo. Raspojasat ću se na Bulića, Grdovića i Tihu Orlića. Frendice su me ionako odjebale zbog nade da će upoznati neku facu. One u City club i Gotham, a ja dišpet na drugu stranu.
Popila sam jednu, drugu, treću turu... Parkirala sam se u kantunić, plesuckala s nogice na nogicu i mutnih okica gledala prema podiju. Nisam ni shvatila da sam se pošteno rasplesala. Uvjeravala sam samu sebe kako mi je dobro. I bilo je, što je bilo najbolje. Nemam pojma odkud se stvorio zgodan frajer. Jebeno dobar. Plesao je ispred mene, a noge su mi same poletjele da mu se pridružim. Još kad se okrenuo, nasmijao i kad sam mu vidjela plave oke, na koje sam uvijek nekako preslaba, sve je bilo jasno. Pali smo oboje. Na istu šemu – domaća glazba i alkohol. Naručila sam nam mineralnu da se otrijeznimo.
Nakon mineralne uslijedilo je još nekoliko tura, a nakon toga se, nama u inat, proglasio fajrunt.
- I, Dalmatinka, što ćemo sad?, pitao me Zgodni purgerskim naglaskom.
- Koliko poznaješ Zadar?, upitala sam ga i nasmijala se.
- Pa, i ne baš previše, osim Borika gdje sam smješten, odgovorio je.
- Onda, jesi spreman za đir?, upitala sam ga, a on je pristao. Napravili smo đir oko grada u mom Puntiću. Otišli na benzinsku po gorivo, a onda nemam pojma kako, krenula sam prema Kožinu.
- Ovo ti je najveća znamenitost u Zadru, rekla sam mu smijući se kad sam se parkirala negdje između borova.
Popili smo limenke do kraja i lagano me počeo skidati.
- Obožavam seks u prirodi, šapnuo mi je na uho dok me ljubio po vratu otkopčavajući sve botuniće koje sam imala na sebi.
- I ja isto. Pogotovu ljeti, na haubi vrućeg motora, ali za to je sad ipak prehladno odgovorila sam.
Spustili smo sjedala, pustili glazbu i ... Prebrojala sam sve zvjezdice za vrijeme divljeg seksa s nepoznatim Zgodnim. Vjerojatno zato što godinama to nisam radila, a i alkohol je učinio svoje. Unatoč tome što sam se bojala da sam zaboravila kako se to uopće radi, sve je ispalo ok. Zgodni nije ni primijetio da taj sport dugo nisam trenirala. I nije nam uopće smetalo što je u Puntiću neudobno ševiti se, što je problem kamo s nogama... Bilo je dobro, a ja sam bila sretna što ipak neke stvari u životu nisam zaboravila kako se rade.
Već je bilo svanulo kad sam Zgodnog odvezla do hotela. Uzela sam njegov broj mobitela rada radi, znajući da mu se neću više javiti. Poljubio me i rekao:
- Mačak, bilo je super. Nazovi me pa se vidimo u Zagrebu.
Otpozdravila sam, uz pomisao:
- Da, možeš misliti što se vidimo i čujemo. Čak si ni imena ne znamo, a kamoli išta drugo jedno o drugome.
Otišla sam odspavati, a u podne sam već bila u Diklu na kavi s frendicama. Prepričavale su doživljaje sa Zadar festa i after partyija nakon toga. Ogovarale su estradnjake i komentirale kako tko od njih izgleda. Dosadna spika, u svakom slučaju. Između ostalog im je, kao, bilo krivo što sam sjebala kaput i čizme i što sam rano otišla doma na spavanje dok su se one dobro zabavljale. Ipak, od silnih njihovih maštarija, ni jedna nije upoznala ni jednu "facu" i pripadnika domaće estrade. Pa se sve svelo na ljubomorno žensko kvocanje o operiranim nosevima i podignutim sisama, lošim frizurama i još goroj odjeći pjevačica.
Ja sam bila u svom filmu. Još mamurna, na silu izvučena iz kreveta na tu kavu, razmišljala sam o nepoznatome Zgodnome i događajima prethodne noći. Da mi je netko rekao da će mi se to dogoditi, ne bih mu vjerovala. To, da ću solo izaći vani, pjevati i plesati na Bulića, opiti se i skupiti tipa. I još se poševiti s njim i tom ševom prekinuti dugi apstinencijski niz godina. A uza sve to i uživati, ne pitati tipa kako se uopće zove, i ne imati namjeru uopće više ikad sresti se s njim ili čuti se barem sms-om. Opuštena, zadovoljna i zadovoljena pokušala sam kokošama, kad su smanjile doživljaje i prestale tračati, ispričati što mi se dogodilo.
- Sereš, rekla mi je Ana. – To si sigurno sanjala, ili si ufilmala kad si došla doma bijesna. To se događa samo u filmovima, u Zadru ne.
Nisam imala volje objašnjavati da se i u Zadru povremeno znaju dogoditi takve "bajke" onima koji nemaju uredan seksualni život. Iz čista mira, niotkud, pojavi se zgodni stranac s kojim provedeš noć, a s jutrom nestane i on i sva čarolija. Ostanu samo oderani laktovi i modra koljena od neudobnog auta. Naručila sam još jedan makijato koji sam "podebljala" južnjačkom utjehom da nazdravim događajima prethodne noći. Upropaštenom kaputu, neodgledanom festivalu i brzinskoj ševi s nepoznatim dobroizgledajućim likom.
Samo sam se još uvijek pitala u čemu je kvaka da mi se nepoznati svidio. Da, oči koje su me neodoljivo podsjetile na Tetoviranog. Istina da bi ja ovu brzinsku ševu mijenjala za onu s Tetoviranim, ali ne smijem o njemu razmišljeti jer ću opet biti neraspoložena i pitati se gdje je i skim je. Uostalom, ne kažu bezveze da je bolje imati vrapca u ruci nego goluba na grani, pa makar na trenutak. Treba maksimalno iskoristiti sve što život pruži i uživati u kratkim ali slatkim stvarima. Sutra ću zadovoljno pjevušeći na posao. I bez obzira što mi frendice govore da je ovogodišnji festival prošao u znaku pušione, meni, koja ga ni odgledala do kraja nisam, nije. Jebeš estradu, van pozornice su dobri komadi.

Mare


Post je objavljen 08.01.2005. u 01:34 sati.