Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Šala koja je spasila slem

Volim se našaliti kada partner izvodi kontrakt gdje dobije moju podršku sa dugim adutima. Tada mu složim prvo dva aduta na stol a zatim ostale boje. Tek na kraju kao petu boju ponovo stavim preostale adute. Probajte to kada vam se čini da izvodača treba razdrmati. Reakcija neće izostati.
Čuo sam priču po kojoj je takav štos spasio slem na čudesan način. Da li je istinita ili ne nitko ne zna, ali priča je stara bar pola stoljeca.
North je bio poznat kao klaun u svom klubu. Upravo je licitirao u skladu sa reputacijom podigavši partnerov baraž cetiri pik na šest pik. West je atakirao pik damu. Northu nije bilo dosta licitirati slem pa je probao izazvati srcani udar kod partnera. Složio je prvo trojku pik a zatim počeo slagati herčeve. As i kralj pik su trebali dovršiti šalu došavši na kraju ali je izvodač bijesan kao ris zatražio mali pik. North je pokušao nagovoriti protivnike da dozvole izvodaču vidjeti ruku do kraja ali bez uspjeha.


North
East
South
West
--4pass
6passpasspass


6
Q
A K 3
Q 4
6 5
A 9 8 7 3 2
 
Q
K J 9 3
K 10 8 7 3
K 10 5
  2
10 8 7 5 2
Q J 4 2
Q J 6
  J 10 9 8 7 6 5 4
A 6
A 9
4
 


Ovo bi trebalo svakoga naučiti da se ne igra partnerovim živcima ali se zapravo desilo obratno. Mali pik sa stola je jedini način da se slem i napravi. Da je izvodač uzeo pik na stolu ostao bi bez bitnog ulaza po trefove jer pik trojka nije ulaz. Izgubio bi dva crvena štiha. West je sada nemoćan. Koju god boju otvori South uzima i razvija trefove. Kako su trefovi 3-3 mogu se izvisočiti sa dva poreza i ostaje adustski ulaz na stol pa se crveni gubitni štihovi odbacuju. Priča je vjerojatno izmišljena jer nisu sačuvana imena igrača koji su igrali bord. Ako ništa drugo Northovo ime treba biti poznato da se sačuvaju krvožilni sustavi klupskih igrača koji bi slučajno igrali sa njim.

Post je objavljen 07.01.2005. u 20:42 sati.