Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ - Zagreb 05. 01. 2005.

Prva srijeda u godini; prvi dolazak na go u ‘Belot klub Velebit’; prve partije goa za novu listu; prvo stanje na novoj listi, drugoj po redu.
Istim tramvajem do Trga dolazimo Marijan, Damir i ja. Damir odlazi po limune, a Marijan i ja krećemo prvom partijom nove liste. Dolazi Damir s limunima, a nedugo za njim i Tomi bez limuna. Njih dvojica odmah kreću sa slijedećom partijom liste. Odlučili smo da pobjednici iz ovih dviju partija zauzmu na startu prvo i drugo mjesto na listi, a poraženi treće i četvrto. Prednost ipak onima koji su prvi počeli igrom.
Marijan je krenuo s devet prednosti na pobjedu, ali se prednost, malo po malo, topila, pa uz nekoliko završnih pogrešaka u partiji gubi velikom razlikom. Tako Marijan ovaj puta nije uspio.
Tomi i Damir su vodili dugu bitku. Ipak Tomi uspijeva, dajući dva prednsoti, nadvladati Damira. To mu je, ujedno, drugo mjesto liste.
Dok su trajale prve dvije partije stigao je Mato, mladi igrač iz Folnegovićevog naselja, Zvonkov učenik iz tamošnje knjižnice za mlade. On je za sada odlučio samo gledati igru. Stigao je i Siniša. Kada je Marijan završio s Mladenom, Siniša ga izaziva. To je borba za treće mjesto. I ta partija je završila dok su Tomi i Damir još igrali. Pobjedom Siniša oduzima treće mjesto Marijanu.
Kada je Tomi završio svoju prvu partiju, bio mu je tu slobodan Marijan, koji je odigrao već dvije partije. Odlučio je Marijan odigrati još jednu i to protiv Tomija u borbi za drugo mjesto. Nažalost ni to nije uspio, pa se ovaj puta zadovoljio s tri poraza. Tomi čuva svoje drugo mjesto.
Bio je tu slobodan i Damir, a sada i Siniša. Pokušava Damir za treće protiv Siniše, ali nije uspio uz dva dobivena kamena prednosti. Sve se nekako zakuhalo na samom startu. Mato sve to gleda. Nije imao do sada prilike gledati pravu borbu u go-partijama.
Dolazi i ono vrijeme, kada nas počastvuje svojim dolaskom Zvonac. Dolazi iz jedne od knjižnica, u kojima radi s mladima. Nasmijana faca, ruksak na leđima; padaju petice rukama; skida se ruksak, pogled na lijevo na desno….. Zvonac. Nezna još ni tko, što, s kime, zašto… Hvatam ga takvog i kažem mu: ‘Hoćeš za listu?’. Još se nije dobro niti pribrao, pa onako polusvijesno odgovara: ‘Pa, može.’ i lagano kimne ramenima. Pomislih kako ću mu se sada revanširati za subotu na turniru u Gorici. Gleda nam partiju Mato, učenik Zvonkov. Znam da nije lijepo sprašiti učitelja pred učenikom, ali nismo djeca. Neka Mato vidi kako se igra. I zaratili se Zvonko i ja. Upadam u velik prostor, ali još uvijek nesiguran. Padaju rezanja više grupe i jurnjava za slobodama. Kombinacije vode razvoj za sitno na moju stranu. Nije slučajno, jer smišljao sam razvoj. Ostade Zvonku da objasni Mati, da samnom nije smio komplicirati.
Ima još vremena, pa rekoh Mati da proba odigrati sa Zvonkom. Nije važna pobjeda na početku, već da se nešto nauči. ‘Pa da se upišeš u listu.’, kažem mu. Prihvaća. Zanimljiva partija za početnika. Zna Mato toga podosta, ali nema iskustva. Pobjeđuje s devet prednosti Zvonac, ali samo za 18,5 poena.
Pogledajmo sada pregled danas odigranih partija.

Za 1. mjesto: Mladen Smud – Marijan Sviličić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 162,5 poena )
Za 2. mjesto: Tomislav Baotić - Damir Kovačević ( 4 prednosna kamena ) 1:0 ( 36,5 poena )
Za 3. mjesto: Marijan Sviličić – Siniša Zadjelović ( ravnopravno ) 0:1 ( 30,5 poena )
Za 2. mjesto:Tomislav Baotić - Marijan Sviličić ( 2 prednosna kamena ) 1:0 ( 66,5 poena )
Za 3. mjesto: Siniša Zadjelović - Damir Kovačević ( 2 prednosna kamena ) 1:0 ( 16,5 poena )
Za 1. mjesto: Mladen Smud Zvonko Bednjanec ( 1 prednosni kamen ) 1:0 ( predajom )
Za 6. mjesto: Zvonko Bednjanec - Mato Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 18,5 poena )
Stanje na listi na startu 05. 01. 2005.
1. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
2. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
3. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
4. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
5. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
6. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
7. Mato Taušan 25. kyu Zagreb.
Izgleda mi da će nas ove godine biti više na listi nego prošle godine. Startnih sedam je vrlo lijep broj.
bl. Muradenu


Post je objavljen 07.01.2005. u 07:56 sati.