Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Spirits in the Material World

Ne kuzim. Opet nam stize grleno nijekanje sa strane Blairove spodobe. Kao, opet nam svima glasno i jasno porucuje kako uopce nema nikakve tenzije izmedju njega i Gordon Browna, njegovog najzesceg rivala, usprkos kakti njegovoj desnoj ruci po ekonomskom pitanju (ministar ekonomije). Necu se nervirati jerbo mi to nista nece koristiti. Kakve li se to predizborne spletke pletu, pitam se ja? Blair odrzi govor u isto vrijeme kada Gordon odrzava neku kvazi-vaznu govoranciju. I sad drz'-ne daj. Ujedinjena smo fronta. Zajedno smo jaci. Ma, kome to on prica? Pa vec i grebenaste moruzgve znaju da se ta dva covjeka ne mogu podnijeti. Lazno prijateljstvo i super kiseli osmjesi u javnosti. Ajd neka mi netko veli da Blairov iskezeni osmjeh odise iskrenoscu. Kao, uostalom, bilo koje suncanje zubiju nekog drugog politicara. Zna se da je Gordon sjeban od toga sto se Tonci opet kandidira za premijera u svibanjskim izborima. Cekao je na to 10 godina, htio da se Blair sad povuce i da podrsku njemu, ali sipak. Dapace, ogromna sipcetina (augmentativ od imenice sipak, po xiolski). Sad nam preostaju prepucavanja, British-style. Sve nesto u rukavicama. Ovi nasi se barem ispusu crno na bijelo, s pastetom ili bez. A ovi ovdje, sve nesto u rukavicama, a boze ih sacuvaj! Ma, Charles Kennedy za precjednika, besplatni viski za sve, zivjela republika Velika Britanija!

Covjek zna biti jako glup. U mom slucaju ober-glup. Da gluplji ne moze biti. Ponekada stvarno mislim da imam mekanu vatu u glavi. I necu davati nikakve izgovore za ultimativnu glupariju koju napravih prije nekih godinu dana. I tekst me je podsjetio na to. Vidjela zaba da se konj kuje pa i ona digla nogu, tj narucila crvenu vunenu trakicu. Koja je navodno bila blagoslovljena na Rahelinom grobu u Izraelu. I slicne gluposti. Koliko je kostala? Uopce se ne usudim reci. Tj procesom namjernog brisanja baze podataka u dubokoj praznom bespucu punom mekane vate, nekako sam uspjela taj podatak dati u 'magnovenje' fajl. Cisto da ne dobijem apoplekticne napadaje kada se potpuno otrijeznim i skuzim na sto sam ulupala novce. Kao prvo, moras izgovoriti neku tu molitvu na hebrejskom dok si vezes traku oko lijevog zapesca. Mozda me zato sreca vise ne prati jerbo velim ja sebi 'A kaj cu sad to izvodit, ne da mi se, i ovak ce mi se samo dobre stvari desavati'. I onda sam si ju samo svezala u 7 malih cvorica, kao sto uputstvo veli. Ta traka te onda navodno cuva od zlog oka. Dobijes dovoljno trake za upotrijebit je par puta. A jebes to kad ti traka oko ruke traje cirka mjesec i nesto. Onda je sjebes sa pranjem sudja, brisanjem prasine, tusiranjem, kopanjem na vrtu. Pa moras opet sve ispocetka. I onda si mislis da si koMadge (kak ovdje odmila zovu Madonnu). Mos' mislit.

No, najjadnije tek dolazi. Svakih otprilike mjesec dana zvoni telefon. Uvijek negdje oko 19.30. Alo? Ovdje Kabbalah Centar, nasa datoteka nam pokazije da ste kupili crvenu traku. Svidja vam se Kabbalah? 'Ocete da vam posaljemo neke knjige? Da saznate vise o tome? Gdje vam ide zivot? Jeste li svjesni svoje moci? I tako u nedogled. Posto sam vrlo pristojno celjade (citaj: blesava do srzi), uljudno ih pokusavam prekinuti, ali ne sljaka. Oni i dalje tupe svoje i vele mi da 'cemo se cuti'. Brrrrrr... Tak mi i treba kad ne slijedim upute do kraja nego samo srljam. To me podsjeca na jednu davnu predpotopnu godinu dok obitavah na Kneziji kad su mi na vrata dosli Jehovini svjedoci. Opet ja ko ja, pokupila njihove letke i sve, samo da ih se rijesim. A kad ono, ovi svako malo poceli navracati. 'Suseda' me je onda posteno splasila rekavsi mi da oni 'svakaj rade tam gdje se skupljaju' (negdje na Savskoj u ono doba). Rijesila sam se tako da sam upotrijebila jednu vrlo radikalnu i nadasve neobicnu metodu: kad su mi dosli drugi puta, nisam im otvorila vrata!!! I prestali su dolaziti. Koji sam ja radikalac, to je za ne povjerovati!

Post je objavljen 07.01.2005. u 10:51 sati.