Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lososs

Marketing

što pobogu može poći po krivu?!?

KOmbiniram:
Četvrtak
Dolazimo u Rijeku. Istina da smo namjeravale krenuti oko 2 popodne, ali to se, zbog kojekakvih neplaniranih sitnica, prebacilo na 15/16h. Zbog toga, a i zbog činjenice da smo zalutale po putu, (iako smo bile uvjerene da slijedimo kolonu koja ide prema Rijeci), dolazimo u Rijeku tek nakon zalaska sunca. Primjećujem prekrasan pogled koji se pruža s jednog mjesta uz cestu, malo izvan Rijeke. Stajemo i palimo 4 žmigavca. Ja izlazim, uzimam fotić od Zubala (digitalni) i počinjem se iživljavat slikajući gluposti. U tom trenu dolazi pijani tip u autu i zabija se u naš auto. Naravno, on je kriv, ali sad više nemamo auto.. Ni prijevoz do Rijeke, a kamoli Zagreba. Ja, u šoku, ispuštam fotić koji ću najvjerojatnije doživotno otplačivat. Fotić se odbije od kamena koji se smjestio uz rub ceste i kotrlja se do provalije.. Nestaje iz vidokruga. Gravitacija je učinila svoje. Svejedno pokušavamo biti optimistične-"bit će sve ok". Tip (onaj pijani) nam nudi prijevoz do Rijeke. Ne primjećujemo (od šoka) da je pijan. Koji kreten moraš bit da sjedneš u auto s likom koji je upravo spizdio tvoj auto?!?! Ali ajde..
Jedva žive dolazimo do Rijeke. Povraća nam se od tipovog smrada i lude vožnje. Po putu nas pokušava silovat, ali ne uspijeva. Suzavac je učinio svoje. Zato smo se skoro zabile u neku stijenu, ali je jedna od nas, na svu sreću uhvatila volan. U šoku, Zubalo se nalazi s likom zbog kojeg i idemo u Rijeku (ups, idemo samo u razgled grada, khm..) Naravno, ona ga oduševi. On je, pak, 2 cm niži od nje kad ona obuče visoke pete, što je naravno nedopustivo. Ipak ostaju zajedno na upoznavanju kojih sat-dva-tri. Ja za to vrijeme učim za svoj kolokvij sa curom kod koje smo odsjele i njenom cimericom, koje uče za svoj kolokvij. Jedva dočekam da se Zubalo vrati. Zubalo se vraća i boli ju trbuh. A trebala bi se i otuširati. A nije sigurna ni što želi obuć. Shvaćamo da je već ponoć, i da ono što je eventualno radilo, sada više ne radi. Sva sreća na zalihama pive u prtljažniku.. Hm, di je ono auto?? aha, neko je bio dovoljno pametan i pozvao vučnu službu. Nismo htjele zvat policiju, ipak je samo manji kvar. Onda još nismo znale da je tip pijani manijak, pa se činio simpatičan. Cugamo pive. Izlazimo van u pola jedan. Zubalo se strašno žrtvuje, pa izlazimo s ekipom od tog njenog tipa u neki parkić. Oni su već prilično pijani. Upoznaju se sa curama dok ja, pijana, piškim u nekom grmu. Već se grupiraju parovi, ja se vraćam iz grma. Ostatak večeri provodim u ugodnom razgovoru sa obližnjim drvetom, oduševljena njegovim strpljenjem.

Petak
je još veća katastrofa od četvrtka. Cijeli dan, umjesto planiranog razgleda grada, provodimo u krevetu, jer čekam da se Zubalo prva digne, a ona čeka da to isto učinim ja. Zadnji čas uletavamo u dućan gdje srušimo policu sa cugom, al su uglavnom limenke, pa šteta nije prevelika. Nacugavamo se i izlazimo u neki birc. Točka je, igom slučaja, zatvorena, pa se nalazimo u nekom šminka disku gdje Zubalo i cura kod koje smo odsjele bare tipove, a ja rigam u veceju.

Subota
Shvaćamo da kvar na autu nije tako jednostavan i da se moramo vratit busom. Imajući na umu "Ninotours prokletstvo", pažljivo biramo bus kojim ćemo putovat i rezerviramo karte. Super, imamo još par sati. Ispostavi se da je to stari vozni red. Bus odlazi ranije, ali kao isprika kolodvora, poslat će drugi bus, jer je masu ljudi trebalo ići na ovaj. Još uvijek smo pod dojmom i presretne, kad se na obzoru pojavljuje bus s ogromnim natpisom "Ninotours". Uvjeravamo se da će bit sve ok, ipak nismo samo Zubalo i ja. Shvaćamo da jesmo samo Zubalo i ja, jer ona cura ostaje u Rijeci. Na putu do doma ostajemo zatrpane u nenadanoj snježnoj mećavi. Ja podsjećam Zubalo na moju ideju da uzmemo papirnate tanjure kao ono u "Vlak u snijegu", na što se ona bila nasmijala. Sad joj je žao. Otkopavamo bus. Otkopamo ga, ali bus ne primjećuje da nas nema, pa ostajemo u snježnom nanosu.
Ja pronalazim fotić (onaj digitalni). Još uvijek radi, pa se slikamo. Ispadamo ružno kao i obično. Stopiramo, pokupi nas neka obitelj koja se konstantno svadja. Primjećuju da smo im smočile auto, pa nam uzimaju dokumente i obećaju poslat račun za čišćenje. (Tješim se da barem neću morat otplaćivat fotić...)

..Stvarno.. što može poći po krivu???


Post je objavljen 05.01.2005. u 23:38 sati.