Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

Sportske vijesti

NOGOMET
Chelsea je sinoć napravio još jedan korak prema naslovu. Didier Drogba je pogodio 2 put i donio prednost od 7 bodova u odnosu na Arsenal, odnosno 11 pred ManUtd-om. Arsenal je na Highburyu odigrao tek 1:1 protiv Man. Citya, nije im uspjelo preokrenuti vodstvo gostiju do kojeg su došli golom reprezetativca Shaun Wrighta Phillipsa. United bez Rooneya i Van Nistelrooya nije uspio zabiti protiv Tottenhama, koji je trebao i pobijediti da nije bilo sramotne odluke sudaca. Udarac Pedra Mendesa je bio 1metar!!!iza crte, ali pomoćni to nije htio primjetiti. Velimir Zajec nakon odličnog starta lagano posustaje s Portsmouthom, u zadnje 3 utakmice osvojili su samo bod. Jučer im je poraz na Goodisonu nanio Everton golom Leona Osmana u zadnjoj minuti.

TENIS
Ivan Ljubičić je u potpunosti iskoristio dobar ždrijeb na početku sezone, nakon Wawrinke igrao je protiv slabog Španjolca Marca Lopeza kojem je prepustio 5 gemova. U četvrfinalu mu je protivnik natalentijraniji španjolski igrač Rafael Nadal. Danas sam malo gledao match između Santoroa i Monfilsa i mogu reći da će tenis nakon dugo vremena dobiti veliku crnu zvijedzu. Osamnaestogodišnji Francuz je prošle godine osvojio 3 juniorska grand slama, a ove bi trebao doživjeti afirmaciju na ATP touru. Ima sjajne fizičke predspozicije, mekanu ruku i iznimno je emotivan i motiviran na terenu. Danas je doduše izgubio nakon što je imao meč loptu.

SKIJAŠKI SKOKOVI
Janne Ahonen je poražen, to je vijest pa makar poraz doživio i u kvalifikacijama. Najduži danas je bio Martin Hoellwarth koji bi mogao pokvariti računu velikom Fincu. Procjene su da će za pobjedu trebati 2 skoka preko 130m, a vjerojatno i više. Natjecanje počinje sutra u 16.30 pod reflektorima.

NBA
Fenomenalnu većer je imao Jermaine O°Neal koji je prije utakmice izvajio da će za svaki postignuti koš dati 1.000$ za žrtve Tsunamija. Na njegovu «žalost» zabio ih je career-high 55, što znači da će morati pljunuti 55.000$ što je praktički ništa kad godišnje dobija 10mil$. Osim njega sjajno je igrao i Kevin Garnett-47+17, ali niti to nije bilo dovoljno protiv magičnih Sunsa koji igraju najljepšu i najučinkovitiju košarku i ligi. Amare Stoudamire je opet bio preko 30, a Steve Nash je udijelio 16 asistencija.

Za par minuta počinje snimka utakmice San Antonio-LA Lakers na SLO2. Kad Bruce Bowen zabije 26 onda je jasno da Spursi pobjeđuju….

EUROLIGA
Cibonin sutrašnji protivnik Olympiacos napravio je mnoge promjene u odnosu na prvi susret. Više nema Lavora Postella i Dušana Vukčevića, kao niti Elvira Ovčine koji je presudio prvi susret. Doveli su Slovenca Borisa Gorenca i igrača s NBA iskustvom Rogera Masona jr. Za Cibonu će također debitirati bivši NBA-prolaznik Gerald Fitch. Kvote na kladionicama govore da Vukovi nikad nisu bili veći favoriti na nekom euroligaškom gostovanju…


Post je objavljen 05.01.2005. u 19:52 sati.