Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glup

Marketing

Žene...

U zadnja tri dana dva puta sam se našla u sličnoj situaciji, koja me ponukala na razmišljanje – zašto neke žene imaju potrebu reći cijelom svijetu da imaju mengu? I ne samo to, nego detaljno opisati cijeloj grupi kako to izgleda dok one imaju mengu? Meni to nejasno i glupo. Bez obzira na to što je način objavljivanja svijetu manje-više jednak, ja ih ipak svrstavam u tri kategorije:

1) žene koje nastoje izbjeći posao – da, sve smo mi na tjelesnom u školi voljele profesoru reći da smo u onim danima samo zato da ne skačemo po glupim kozlićima i ne vješamo se po ručama; očito da kasnije u životu neke od nas tu rečenicu vole upotrebljavati uvijek i svugdje kad treba podići dvije kile mandarina ili otići u dućan po mlijeko

2) žene koje se non stop žale – samo ona zna kako to izgleda kad boli, i drago joj je kad to može obznaniti svijetu na opće udivljenje i radost; to su glupače a-kategorije koje rado zaobilazim u širokim krugovima

3) žene kojima je stalo do female bondinga (ja se bar nadam da se tak veli, nešto kao žensko zbližavanje) – to su žene kojima priče o šopingu, muškarcima i uređivanju nisu dovoljne da bi se osjetile dijelom povlaštene grupe, pa onda kreću na priču „joj, znaš kak curim“ jer misle da će podijeljivanjem podataka o svojoj menstruaciji ostvariti ozračje topline i povjerenja.

Druga je priča kad razgovaram s frendicom s kojom prevrtim sve moguće teme, pa tako i temu menstruacije, pogotovo ako se dogodi neki problem u vidu nedajbože kašnjenja i slično, ali mi je stvarno debilana kad sretnem neku poznanicu i nakon sedam riječi koje smo progovorile, ona meni ide pričati kolike hektolitre krvi gubi upravo u ovim trenucima dok nas dvije razgovaramo.
Isto tako, razumijem one koje zbog menge dobiju anemiju, njima mora da je stvarno teško, ali zaista ih nema toliko koliko ima onih koje o tome pričaju.
Eh sad, drage moje i dragi moji, ne znam, možda se samo meni takve priče ne slušaju, u svakom slučaju, sretnemo li se na ulici, ja vas molim da mi ne pričate o tome koliko i kako curite. Uvijek nam ostaju teme prognoze vremena.


Post je objavljen 05.01.2005. u 10:09 sati.