Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

AHONEN i dalje nedodirljiv...


NOVOGODIŠNJA TURNEJA
Glavni događaj ovih dana je Novogodišnja turneja skijaša skakača. Zanimljivost natjecanja u potpunosti je upropastio fantastični Janne Ahonen koji je danas upisao i 3. pobjedu. Sljedeća i posljednja stanica je Bischofshofen gdje će Ahonen loviti 4. pobjedu kojoj bi postao 2. čovjek koji je ostvario Grand Slam na turneji, prvi je Sven Hannawald koji ovih dana odmara. Ukupna pobjeda je prilično izvjesna, naime Finac ima 50-ak bodova više od Adama Malysza i Thomasa Morgensterna. U prijevodu morao bi zaostati 30-ak metara za njima što je praktički nemoguće osim ako mu se nekakav golub ne posere na glavu i ometa ga u letu...lol. Ipak nije sve tako svjetlo za Fince nekad najjača reprezentacija svijeta danas je pala na 2 imena, osima Janne u vrhu je i Matti Hautamaeki, ali svi drugi su se izgubili. Posebno se to odnosi na Lindstroema koji ne uspjeva ući niti u finale....Slabi su i Japanci-Kasai je između 10-15 mjesta, Ito tek dolazi i još nema konstantu, stari Higashi uspije tu i tamo ubosti neki dobar rezultat kao danas, a Kazuyoshi Funaki i dalje rasprodaje ugled. Kriza pere i Norvežane, jedino se Roar Ljokelseoy drži u vrhu. Prošlogodišnji pobjednik Sigurd Pettersen ne može spojiti 2 dobra skoka, Bjorn Einar Romoeren ne može bolje od 20. mjesta, Bystoel također dosta slab....Ista stvar je i s Slovencima koji su vrlo razočarani nastupima svojih olimpijskih junaka ove sezone. Primož Peterka muku mući s ulascima u finale, 3. plasirani s prošlogodišnjeg natjecanja Peter Žonta ove godine na svakom 5. natjecanju osvaja bodove. Robi Kranjec ih gotovo i ne osvaja, a Rok Benković ubode nešto tu i tamo. Jedina svjetla točka je newcomer Jernej Damjan koji je daleko najbolji Janez ove sezone....U takvoj situaciji dominiraju Njemačka i Austrija. Njemci nemaju neke velike zvijezde, ali Spaeth i Uhrmann će gotovo uvijek biti u prvih 10, Herr je vrlo blizu, a Martin Schmitt je današnjiim 7. mjestom pokazao da se vraća polako. Ne treba zaboraviti niti sve boljeg Neumayera. Još bolji su Austrijanci koji imaju sjajne Morgensterna i Hoellwarta. Widhoelzl je u laganoj krizi kao i Florian Liegl koji je pokazao velki potencijal, ali se ove godine mući. Svejedno oni spadaju u TOP 15. Nakon dugo vremena i Česi imaju razloga gledati skokove, Jakub Janda je drugoplasirani u Svjetkom kupu premda je osvojio duplo manje bodova od Ahonena, a dolazi i mladi Jan Mazoch...Toliko, već sam i previše napisao o sportu koji zanima rijetko koga....

TENIS
Počela je nova sezona. Ivan Ljubičić je prošle godine na turniru u Dohi igrao finale, ove je na startu pobjedio "autohtonog" Švicarca Stanislasa Wawrinku. Na istom turniru Ivo Karlović će igrati protiv Nikolaya Davidenka. Prijenosi su svakodnevno na Eurosportu pa možda ulovimo i kojeg našeg u akciji.
Karolina Šprem nastavlja u stilu kojim je završila prošlu sezonu, sad se već može reći da je mušterija mlade Australke Samanthe Stosur koja ju je dobila i 3. put.

Post je objavljen 03.01.2005. u 22:23 sati.