Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

Prvi novogodišnji post-NOGOMET-TRANSFERI

Prvi ovogodišnji post posvećen je transferima. S prestankom ligaških natjecanja prekida se i trade deadline odnosno klubovi ponovo mogu dovoditi i prodavati igrače.

NIKO KRANJČAR
-čini se da su malom Cici propali svi inozemni angažmani pa se i ponuda Rijeke smarta ozbiljno. Po indexu šanse da Niko potpiše za Rijeku su 95%. Glavni kreator transfera je naravno predsjednik Rijeke Robert Ježić koji je sprema pljunuti 1.5mil Eura, a i prijateljstvo s Davorom Šukerom neće odmoći. Meni ipak nije realno da se to dogodi jer osim što Kranjčar vjerojatno ne želi s konja na magarca, gdje je tu interes Rijeke. Dobit će nemotiviranog problematičnog igrača, potrošit će za njih enormnu svotu, a Niko će vjerojatno na ljeto napustiti Kantridu. Mislim da će Kranjčar ipak u inozemstvo, makar i na toliko neželjni Istok-Dinamo Kiev je najzaniteresiraniji.

PLETIKOSA & TUDOR
Bivši igrači Hajduka su ove sezone out-of-favor u svojim klubovima pa se očekuje skoro odlazak iz Shakhtara odnosno Juventusa. Obojica su želja Bryana Robsona novog trenera WBA koji naš dvojac smatra ključnim igračima za spas premierligaškog statusa. Pletikosa bi sigurno bio zadovljan takvim rješenjem dok Tudor baš i ne.

IGOR BIŠĆAN
Iako se ozlijedom Xabija Alonsa otvorilo mjesto u veznom redu, a Bišćan je nekoliko utakmica ove sezone odigrao izvrsno na tom mjestu jasno je da Rafa Benitez ima neka druga rješenja. Prvi klub koji je bio zainteresiran za bivšeg reprezetativca je Southampton, ali je to Igor glatko odbio. Sad su se pojavile mogućnosti za odlazak u Španjolsku. Benitez je očito dosta dobroga o Bišćanu rekao ljudima iz svog bivšeg kluba-Valencia tako da se akutalni šampioni Španjolske javljaju kao najrealnija opcija, iako i Atletico Madrid pokazuje interes.

SANTIAGO SOLARI
Argentinski reprezetativac koji se nije puno naigrao u Realu od sljedećeg sezone će igrati za najvećeg rivala Barcu. Budući da mu ugovor istjeće u 7 mjesecu ima pravo već sad potpisati za drugi klub. On to je i učinio i tako je lider La Lige oteo Realu prvog igrača nakon odlaska Luisa Figa u suprotnom smjeru. Kad sam već kod Reala onda da napišem da je Adriano otklonio mogućnost prelaska na Santiago Bernabeu, barem dok ne osvoji naslov prvaka s Interom.

JAMES BEATTIE
David Moyes je konačno odlučio potrošiti lovu od prodaje Wayna Rooneya. Za 9 milijuna Eura engelski reprezetativac će preseliti na Goodison. Everton je sad konačno dobio pravog strijelca koji će mu poboljšati šanse da se održi na fantastičnom 4. mjestu koje zasad drži.

JEAN-ALAIN BOUMSONG
Rangersi su na kraju ipak prihvatili ponudu Newcasta za povremenog reprezetativca Francuske kojeg su ovog ljeta doveli iz Auxerra. Crnoputi stoper bi trebao učvrstiti slabu obranu Grahama Sounessa koja se smatra glavnim problemom zbog kojeg Newcastle drži ovako lošu poziciju.

Post je objavljen 02.01.2005. u 20:33 sati.