Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Novogodišnji turnir 2005. Go kluba 'Velika Gorica' - 01. 01. 2005.

Igrano je i ovaj puta u ‘Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica’ u Zagrebačka 90. Vrijeme za igru je bilo 30 min po igraču uz byo-yomi 15 sekundi po potezu. Sistem igre je bio svak sa svakim zbog malog broja natjecatelja.

Konačni redoslijed je bio:
1. Zvonko Bednjanec 2. kyu 3 pobjede
2. Stjepan Meštrović 8. kyu 2 pobjede
3. Matej Zakanj 11. kyu 1 pobjeda
4. Mladen Smud 2. dan bez pobjeda
Novih kategorija ovaj puta nema.
Prošla je 'luda' novogodišnja noć. Još odzvanjaju u ušima petarde, blještavilo vatrometa, otkačene emisije dočeka, hrpa filmova, veselje .... i kao da je sve to nešto posebno. Tek zemlja jer stigla na isto mjesto u odnosu na sunce, kao prije, kada je bila baš u tom istom odnosu. Kažemo: 'To je godina'. A, zar nije svaki tren za godinu dana dalje, vremenski, od prošloga puta na istom mjestu. Zemlja se vrti, a mi prolazimo. I bude za ovu noć i iča i pića, priča, smjeha i pjesme. Kao da odradismo nešto nevjerojatno.
A mi gogići (neki), kao i zemlja što se vrti, redovno radimo svoje turnire. Bio je danas, a danas je subota, 1. Zimski vikend-turnir. Došli smo četvorica. Sva četvorica željni igre.
Izbor startnih brojeva obavio je Zvonko na originalan način putem par-nepar sistema. Tko dobije bira redoslijed kazivanja želja, pa potom odabire svoj startni broj redom kako je odlučio. Bila je to igra prije igre.
U prvom kolu dva najjača igraju međusobno, a ostaju i dva odmah iza njih. Činilo se da je Zvonko – Mladen derbi turnira. Mladen se uspješno otvorio. I kada je sve izgledalo dobro za njega, Zvonko krene napadom na jedan kamen, pa drugi... Na taj način ulazi u centralni Mladenov prostor. Umalo Mladen ne vidje razdvajanje grupa, što ostadoše od zidova rasplinutog njegovog prostora. I kada već vidje slabost grupa, ne vidje, potom, potez za spašavanje. I gle preokreta; od dobre pozicije, totalan poraz. I svemu tome još i byoyomi za Mladena (vremenska oskudica za razmišljanje na satu). Bila je to uvjerljiva Zvonkova pobjeda predajom Mladena.
Stjepan i Matej igraju borbenu partiju. Matej pokušava što više, a Stjepan velik dio napadačevih kamenova zarobljava. Na kraju bude 60 poena za Stjepana. Vrlo uvjerljiva pobjeda.
U drugom kolu je derbi između Stjepana i Zvonka. Zvonko daje četiri prednosna kamena. Stjepan pokušava usložnjavati, a imao je dobitak mirnim jednostavnim nastavcima. Imao je šansi, ali Zvonko pobjeđuje za 20,5 poena.
Matej izvodi jednu od svojih dosada najboljih partija. Jest da je dobio devet prednosnih kamenova, ali je zato Mladena rasturio na ploči. Bila je to čista predaja. Bravo Matej!
Evo nas na zadnjoj rundi turnira. Zvonko igra s Matejom uz sedam prednosti. Igrao sam istovremeno s Stjepanom, pa mogu samo reči, da je bilo uzbuđenja, uzdaha.... Na kraju Zvonko dobiva za 27,5 poena.
Mladen je uspio sa Stjepanom razviti dobivenu poziciju i krene Stjepan hvatati dva kamena. Mladen krivo broji slobode i umjesto tri broji Stjepanu dvije. Umjesto pada Stjepanovih kamenova, sada pada velika grupa Mladenovih. Na kraju je 10,5 poena za Stjepana.
Što reči za kraj? Svatko ima svoj način zadovoljstva. Nekome je igra goa zadovoljstvo. Ovoj četvorici sigurno je, pa su time i obilježili dolazak nove godine. Zvonko je bio jak, kao i često. Stjepan se nije dao Mateju, a naišao mu je i Mladen. Matej je i dalje sve jači, a Mladen je ovaj puta prolupao. Da li je to nešto ozbiljnije ili samo novogodišnji umor? Vrlo brzo će se vidjeti. Ipak ima nešto dobro u ovim rezultatima Mladenovim. Pobjedili su ga njegovi učenici.
Slijedeće subote je na redu 2. Zimski na istom mjestu i u isto vrijeme (Centar u 10:30).
bl. Muradenu


Post je objavljen 01.01.2005. u 19:07 sati.