Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

How clean is your house?

Zamislite da pozovete tv kamere u svoju kucu, kojima je upravo cilj da zabiljeze svako zrnce prasine, nereda i kaosa koji tamo vlada? Da milijuni televizijskih gledatelja vidi kako niste ocistili kupaonicu vec mjesecima, kako vam je WC zastopan, kako vam se stednjak skorio od puste prljavstine. Mislim da dalje ne trebam ni nabrajati.

Eto, tu su se dosjetili i toga: uzmi 2 sredovjecne zene (Kim & Aggie), daj im da udju u neciju kucu i onda se kao toboze iscudjavaju svom neredu i prljavstini. Uvjerena sam da je to namjesteno jer nema sanse da neke kuce izgledaju tako odvratno unutra. Mislim, komadi pljesnive hrane i neispraznjeno smece, neoprano sudje koje stoji, cini se, godinama neoprano? Hello, Earth calling?? Pa onda izjave poput “Nisu usisavali otkad su se uselili u ovu kucu prije 6 godina.” Ma daj, molim te. A najbolje od svega je kako im onda Kim & Aggie dovedu cijeli tim da im pocisti kucu od vrha do dna, cak uzmu i primjerak za analizu u laboratoriju pa im onda vele koliko i kakve sve bakterije su se nastanile kod njih. Nekad im pokazu vodu koja je ostala od pranja tepiha. Gdje su rigo smajlici, pobogu?? Mozda sam ipak prepedantna djevica, ono, nered me uzasava i te fore, ali ovo je ipak previse.

Ali koliko god da kazes da neces gledati, moras. Totalno te fiksira, ono, ljudi gledaju tudje kuce i kako je unutra. Onda si covjek moze reci “Pa onda kod mene i nije tako strasno, pogledaj ove tamo.” Kako tipicno voajeristicki i samodopadno.


Post je objavljen 31.05.2004. u 10:04 sati.