Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Konačni redoslijed liste 'Kluba Velebit' u gou - Zagreb 29. 12. 2004.

Stigli smo i do poslijednje srijede 2004. godine. Time je i naša lista za ovu godinu došla do kraja. Za ovu godinu, koja nam je prva s ovim načinom igranja i natjecanja, još nemamo dogovoreno finalno razigravanje za prva mjesta, ali to će vjerojatno biti već slijedeće. Trebalo bi razraditi detaljnije i pravila koja bi uključila obvezu igranja igrača koji, izbjegavajući igru, drže dobre pozicije na listi.
Tijekom ljeta lista je doživjela povečanje članova, ali se to odnosila na mlade igrače iz Velike Gorice, koji su učenici osnovnih škola. Početkom školske godine obveze su ih spriječile u nastavljanju igre, a i večernje vrijeme klupskih druženja djeci ne odgovara. Nažalost, zbog neigranja oni su izdvojeni iz liste.
Poslijednja srijeda je bila uz četvoricu, što je u poslijednje vrijeme postala normala. Moglo bi se zaključiti da intenzivnije igranje gou u Zagrebu, za sada, nije zaživjelo. Očekuju se novi igrači, novi zainteresirani.

29. 12. je odigrano:
Damir Kovačević – Marijan Sviličić ( ravnopravna pratija ) 0:1 (27,5 poena)
Mladen Smud Marijan Sviličić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( puno poena )
Zvonko Bednjanec Damir Kovačević ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 (7,5 poena)
Stanje na listi nakon 29. 12. 2004.
Konačni redoslijed za 2004. godinu
1. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
2. Edgar Glavaš 10. kyu Čakovec,
3. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
4. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
5. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
6. Tomo Krajina 11. kyu Poreč,
7. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
8. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
9. Davor Gorički 10. kyu Zagreb,
10. Jasmin Saračević 15. kyu Zagreb.
Poslijednjeg dana liste za 2004. napredovanje je ostvario samo Marijan. Vrlo rutinirano je odradio pobjedu protiv Damira. Bilo je u toj partiji obostranih pogrešaka, ali se Marijan dobro postavio prema raspodjeli teritorija ploče. Damir je pred kraj čak zarobio jednu Marijanovu grupu, ali to nije bilo dovoljno.
Poslije ove partije Marijan dolazi na ploču Mladenu, koji je s malim zakašnjenjem stigao s poslijednje kvalifikacijske partije za 26. WAGC sa Zoranom. Bilo je tu i devet prednosnih kamenova, ali i pored njih je igra ličila na igru 'mačke i miša'. Na kraju, kada je odigrano i do poslijednjeg poena, ipak nije prebrojavano, jer bilo je tu oko 200 razlike.
U međuvremnu je stigao Zvonko sa svojih obilazaka gradskih knjižnica za mlade, gdje radi s mladima na gou. Danas je bio u Sesvetama i Folnegovićevom. Čekao ga je Damir i oni započeše s devet prednosnih kamenova. Pao Damiru oveći kut i stalno gleda kako da zaživi, a života 'niti u panju'. Tako dekoncentriran pozicijom pogubio je još ponešno, ali ne puno poena. To je ipak bilo dovoljno za poraz od samo 7,5 poena. Svaki poen je važan, jer koji puta i samo jedan može značiti poraz.
Slijedeće srijede 05. 01. 2005. kreće nova lista za 2005. godinu.
bl. Muradenu


Post je objavljen 30.12.2004. u 09:04 sati.