Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypotter

Marketing

J.K. Rowling voljela bi letjeti poput Harryja Pottera


BRITANSKA autorica J. K. Rowling voljela bi krenuti stopama najpoznatijeg svjetskog dječaka-čarobnjaka Harryja Pottera i letjeti na metli poput njega.

Da ima priliku, pozvala bi Harryja na ručak i ispričala bi se svom junaku zbog svih nevolja koje je morao iskusiti u školi magije i čarobnjaštva Hogwarts.

Pottermanija je ponovno uzela maha ovih dana kad je Rowling sudjelovala u javnom chatu na Internetu, gdje su je obožavatelji zasuli brojnim pitanjima.

Djeca s enciklopedijskim znanjem o Potterovim knjigama pokušala su od autorice saznati pokoji detalj o radnji šestog nastavka slavne knjige.

Naravno, Rowling je spretno odbijala dati bilo kakve odgovore u tom smislu, pa čak i onaj na pitanje hoće li zli čarobnjak Voldemort umrijeti.

Autorica je otvoreno odgovarala na pitanja o magičnim moćima koje bi voljela posjedovati, rekavši da bi željela letjeti te ponekad isključiti glas nekih ljudi.

Objavljivanje petog nastavka knjige bio je najveći prošlogodišnji književni događaj.

Obožavatelji su željeli znati što bi se dogodilo da se radnja knjige ostvari, na što je Rowling odgovorila da bi odvela Harryja na ručak te mu se ispričala zbog svega što je morao pretrpjeti.

Zatim je upozorila da Harryja Pottera očekuju još i teži zadaci, te da će se u novom nastavku morati suočiti sa svojim osjećajima, kako bi bio dobar čarobnjak.

"Ja bih se sakrila da sam Harry Potter jer bih znala što slijedi", našalila se Rowling.

Najavila je i da će revidirati sve knjige nakon što završi posljednji, sedmi nastavak, te potvrdila da neće više objavljivati knjige koje prate radnju Harryja Pottera jer će sva pozadina biti dobro poznata i neće trebati dodatna objašnjenja.



Post je objavljen 30.12.2004. u 00:38 sati.