Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Ponovno "sijevanje oštrica"

Nakon nemilog događaja iz studenog, kada su pred uskopaljskom Srednjom školom nožem zbodena dvojica hrvatskih mladića, jučerašnje Oslobođenje donosi vijest o ponovnom “sijevanju oštrica” u našem kraju. Evo cijele vijesti iz Oslobođenja:

GORNJI VAKUF-USKOPLJE - Vozac Doma zdravlja Elvir G. prijavio je oko 21.50 sati Policijskoj stanici, da je u Dom zdravlja dovezen Ibrahim H. (17) iz naselja Bistrica kod Gornjeg Vakufa-Uskoplja sa povredom u predjelu stomaka nanesenom, vjerovatno, nozem. Povrijedjeni mladic je odmah prevezen u Kantonalnu bolnicu u Travniku, gdje su ljekari konstatovali da je zadobio teze tjelesne povrede. Sluzbenici Policijske stanice su operativnim radom na terenu saznali da je Ibrahima H. povrijedio Jusuf P. (18) iz naselja Voljice, koji je pronadjen i nakon oduzimanja preklopnog noza saslusan je u sluzbenim prostorijama. O slucaju je obavijesten javni tuzilac, koji je naredio da Jusuf P. nakon date izjave bude pusten. Uvidjaj su obavili sluzbenici kriminalisticke policije PU iz Bugojna, a istraga je u toku.

Nošenje noževa od strane jedne skupine mladića postalo je krajnje zabrinjavajuće. Hoće li policija i druge nadležne institucije ovaj put konačno reagirati ili će se, kao u slučaju brojnih dosadašnjih pritužbi hrvatskih učenika, jednostavno oglušiti na sve pozive i skrštenih ruku, zajedno sa svima nama, čekati neko novo “sijevanje oštrica”?


Post je objavljen 29.12.2004. u 18:52 sati.