Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sqwo

Marketing

CoRRecTT!oNN

Malo se gubim u vlastitim mislima. Sto zbog previse onih koje mi se preklapaju jedna preko druge, sto zbog umora. Ionako pisem u sitne sate, u rani sabah ili kasnu noc, kako si uzmete.
Rekla sam 'preosiriti trziste' a pri tom mislila na nest posve drugo. Legnem u krevet i skontam sta sam napisala...damn! htjela sam reci pobliku, ne citaoce! Da, citaoce.
'milan'-u u svakom slucaju hvala na ukazanom povjerenju i nadam se da cu ga opravdati.
Razmisljam se koga od blogera poznajem... Crazy Bitch poznajem vec par godina, ali iz nekih posve drugih svjetovnih relacija. Gomeza sam mislila da poznajem, ali sve sam manje i manje ubijedjena u to. Kako mi se cini, jos jedan od mojih great zajeba. Melted i ja smo 'stari' cyber poznanici, mada se jos uvijek ne poznajemo licno, ali bit ce i to.

Bas prije nekoliko sati sjedim s Emom na kafi. Zovemo Idu da vidimo gdje je i eventualno da je pokupimo na neku novu kafu ili pice. Kaze da je u net klubu. Na telefonu zvucim nezainteresirano, jer znam 'gdje je'. Prekidam razgovor i okrecemo se (Ema i ja istovremeno) kompovima. Nalazimo je u chat roomu...i naravno odmah krece zahebancija i nagovaranje ko ce po koga doci. Ema i ja udruzenim snagama uspijevamo je privoliti da ona pomjeri svoje dupesce i da dodje po nas. A razlog NJENOG dolaska je bila slatka kratkokosa plavusa koja je sjedjela nedaleko od nas, a strasno je podsjecala na ALICE*.
*ALICE – lik iz serije The L Word, popularne medju lesbo krugovima. O samoj seriji budem kasnije nekada pisala.
Dodatni razlog naseg laFo lova je bila slatka brineta koju smo zapazile krajickom oka... vise nismo smjele zagledati. U svakom slucaju cura je bestraga isparila i sem tog pogleda krajickom oka, vise je nismo vidjele.
Dok Ida nije stigla, pozabavila sam se chatom sa nekom perverznjakusom... u biti nepismenim napaljenikom sa zenskim imenom kao svojim nickom. Predstavila sam se kao cetrdesetsedmogodisnja razvedena zena sa usvojenim djetetom od 19 godina sa kojim povremenom imam seksualne odnose. Covjek je fakat povjerovao i zgrozio se... sto je trazio to je i dobio. Hmmm... klin se klinom izbija... ali samo u nekim situacijama :smajli kojeg nema cudnovatog izraza lica:

Tako tipkajuci i keslajuci se primjetih dva tipa koji su mal mal zavirivali u moj ekran. Naravno, povezali su konce, jer ni Ema ni ja se nismo stisavale. Nekad zaboravimo gdje se nalazimo. Manjak privatnosti je jedina stvar koju ne volim kod net klubova... ali boli me... sta im ja mogu... i da gledaju i da skontaju... nije zarazno.

Tako Ida stize i osta kratkih rukava. Stigla je manje vise dobrog raspolozenja. Nedavno je prekinula sa curom... veza koja je obecavala samo je prasnula u paramparcad... imaju svoje razloge, nije moje da se petljam, tu sam da pomognem ako je pomoc potrebna i ako je ja mogu pruziti. Njena veza je pukla, bas kao i moja... mozda tek otvaramo zimsku sezonu... ko ce znati.
A moj prekid... ne znam, mislila sam da ce jace boljeti i da cu vise patiti. Krivo mi jeste jer mi je ipak bilo stalo do Nje. Ali da ne mogu zivjeti bez Nje, vala mogu, koliko god to mozda surovo izgledalo i hladno. Zavukla mi se pod kozu, istina jeste. Isto tako ce ostati u mom srcu...zauvijek...ima svoje razloge.
Ne zelim komunicirati s njom neki naredni period, sigurno nekoliko mjeseci...a kasnije kada mi se sve stalozi i poslaze, vjerovatno nam odnos bude malo ili uopce bolji. Ali to bi kao trebala biti neka buducnost...pa vidjet cemo.
Joj ljudi, ide nam Nova Godina, a na pamet mi pade ona pjesmica sto su nam starci uvijek pjevali kad smo klinci bili...makar meni jesu (moji starci, bas kao i ja su apsolutni muzicki antitalenti, da se razumijemo...)
...ide nesto kao...
'Mraz po staklu sara,... stize Nova Godina...'

Kiss


Post je objavljen 29.12.2004. u 03:09 sati.