Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijamagdalena

Marketing

komplimenti i "komplimenti"

Dakle, koja je to vatrena forumska diskusija bila …. citiranje, off topic ulijetanja, chatanje na trenutke, spominjanje klanova, javno svrstavanje u klanove .. čak i jedna sličica viteza na konju koji je bio tu da obrani čast dame (tj. mene – fala Torca *)

A o čemu smo tako strasno raspravljali ??

O komplimentima i «komplimentima» …

No, krenimo redom ;)

Naravno da kao i svaka koka koja drži do sebe volim primati komplimente. Jednako kao što se volim sređivati i kao što volim da me maze, paze i tetoše. Pa nađite mi onoga ili onu koji ne čuti lijepe riječi i pohvale izgledu, a laskanje ionako oduvijek otvara sva vrata… Dobro, gotovo sva…

Čak se niti ne zacrvenim kad dobijem kompliment, lagano se nasmiješim ili osmijehom broj 7 ili pak onim broj 14 i idemo dalje .. u nove komplimente …

Komplimenti su naša potvrda da smo postigli ono što smo htjeli i da nam se trud oko uljepšavanja isplatio. Zato nije presudno važno od koga dolaze sve dok su iskreni i dobronamjerni.


Ipak, postoji jedna kategorija i muškaraca i komplimenata koje bih onako, u paketu, jako rado izbjegla. To su oni koji stižu od oženjenih ili muškaraca u dugim vezama iz moje blizine. Nemam problema s tim formalno izgovorenim riječima koje formalno gledano nisu ružne, naprotiv; ali imam s njihovom konotacijom ako je .. hmm…. poluslascivna, sa second thoughts brižljivo skrivenim iza prstenjaka. Kao da sam im time što nisam udana poslužena na pladnju kao «slobodna lovina», koja bi se trebala hihotati na njihovo staromodno (jer i u udvaranju postoje trendovi ;)) upucavanje, s obzirom da su oni uvjereni kako su još uvijek alive and kicking . I još bih trebala biti počašćena, jer sam dobila kompliment od iskusnog muškarca. Samo ne znam na čemu temelje toliko iskustvo i da li bi, u slučaju potrebe, imali dva živa svjedoka istoga.

I prijateljice s kojima sam razgovarala o tome sve do jedne složile su se sa mnom.
Ali smo ustanovile i kako imamo jedan još veći problem ...

Kako izmigoljiti iz takve situacije, a ne napraviti sebi štetu niti povrijediti one koji nisu u to izravno umiješani. Svaka od nas ima dovoljno i godina i iskustva, a i dovoljno dug jezik da se obračuna sa svakim dosadnjakovićem koji joj se nađe na putu, ali ovo su situacije koje zahtijevaju suptilniji pristup. Jer, koliko god ovi tipovi bili bezopasni sa svojim malenim pomalo već otupjelim strelicama, kao i svaka kukavica bit će spremni na sve ako osjete da gube tlo pod nogama i da su u opasnosti da njihova prljava rabotica bude otkrivena.

Mrzim situacije kada se moram smiješiti iako mi je zlo i kad trebam biti fina iako bih najradije nekome zalijepila šamarčinu.

Situacije u kojima osjetim da me guše malograđanske norme i obziri, kada se moram ponašati protiv svoje prirode i prilagođavati svoje ponašanje tuđem bezobrazluku i frustracijama da bih malom glavoboljom poštedila sebe neke puno veće….



Post je objavljen 28.12.2004. u 22:57 sati.