Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lososs

Marketing

i Lososs na FijuBriju

Kad se svi toliko uskokodakali oko toga, eto i mog osvrta. Peraje-spremne za tipkanje.. Hmm... ovo će biti nekvalitetna kritika. Zato sto je pisem nekvalitetno. Zato sto se ne osjecam ponajbolje. Osjecam se nedefinirano. Zato imam potrebu definirati nesto. Definiram kritiku. Eto.
Kritika (grč. kritike, krino sudim, ocjenjujem) ocjenjivanje, vještina ocjenjivanja, tj.utvrđivanja i razlikovanja onoga što je dobro ili vrijedno od onoga što je loše ili slabo (u književnosti, umjetnosti, znanosti, javnom životu itd); prikaz (ili:ocjena) nekoga umjetničkog, znanstvenog i dr. djela (Klaić)

Daklem: prvi dojmovi- rulja koja se opija kod fontane. Zaakon! Nikog ne dira sto je vani temparatura negativnog predznaka. Ma, nije ni mene smetalo-barem je piva uvijek bila hladna ;) Od bendova Lollobrigidu nisam ni cula jer sam bezuspješno pokušavala naći mjesto za sakrit jaknu i torbu...Babies, Ramirez, Hladno pivo, Kawasaki 3p, Let3, i meni najdraži Laufer- ok. Ali ništa posebno, ni ekstra ni ne znam kaj da bi mi ostalo posebno u sjećanju. Disciplin A Kitschme-još jedan bend koji nisam čula. Bili su skroz na kraju, navodno su bili još k tome i loši.. Nije mi žao što sam otišla.

A mogu ja sad malo o cijenama?? Mogu? Ajd super.. =)
90 kn (110kn na dan koncerta) za 5 sati programa (od 20h do kojih 1 ujutro), odnosno za 8 bendova—skupo. Pogotovo zato što su im sponzori 101-inica, Večernji list, T-com, Ožujsko i ostale face.. A još više kad se sjetim Ramireza i Hladnog piva i Lollobrigide koji su nastupali već na brucošijadama (znači-niš posebno). A najviše kad se sjetim davne 2003. kad je bio (prvi i jedini) Zagreb open air, na kojem su za 100kn (120 na dan koncerta) nastupali Morcheeba, Pipsi, Bare i plaćenici, Let3, Bass Culture Soundsystem, Atheist Rap, Gustafi, Superhiks, Djeca, Šumski, Schamrock Rovers, Hard time, Brain holidays, Zadruga, Subway dogs, Sick Swing Orchestra, Flayers, Chevrolets 57 i još neki Dj-i. Od 3 popodne do navečer, na (ako se dobro sjećam) 5-6 floorova, i još su bile projekcije filmova, predstavljanje knjiga, besplatna hrana (koju doduše nisam vidjela)—ma cijeli SC! Za 10 kuna više nego FijuBriju!

Cuga-12,5 kn za pol litre točene pive (tj. 4 deci pive i deci pjene-special mix!)-ovih 50 lipa im je, vjerujem, bilo od velike važnosti! Valjda bi ih ubilo da je piva bila 12 kuna. Ipak jeOžujsko sponzor, ne može piva valjda biti samo 12 kuna!!
(Treba li spominjati da je na brucošijadama i Open airu bila jeftinija?)

Ali ajde, sve bi to preživjela, da nije bilo pomankanja prostora za odlaganje stvari. Nakon što su nas odjebali svi koji su nam mogli sakrit stvari (svi redari, oni iza kojekakvih ograda i štandova, tete koje su prodavale hladne «tople sendviče» za 15kuna i ostali..)., i nakon što smo Sjajno, Barbi i ja odbacile ideju da jakne zbuksamo negdje u ženskom wc-u (čitaj:na gredu iznad wc-a, uz tiho izrečenu molitvu dobrim duhovima veceja da čuvaju naše jakne i ne dopuste da padnu s grede u, npr. wc-školjku), sakrile smo ih na tribine iza stejdža, skroz gornji red, na pod ispod stolica. Grozno. Sva sreca da mi nije neko nešto popalio (jer sam ja jedna od onih koji imaju povjerenja u ljude i nevjerojatno su naivni i ostavljaju discman, novčanik i ostalo u torbi ispod stolice, makar su mi već popalili 2 mobitela, novčanik i walkman..). E da, i činjenice da su na kraju zatvorili sve izlaze s parketa osim onog na kraju dvorane, pa mi je od prvih redova do wc-a trebala cijela vječnost..i puno modrica po nogama, i ogromna fleka na majci jer su me zalili pivom..(osjećala sam se ko lokva..)

Najbolji detalj FijuBriju : sive majce s natpisom «mrzim T-com» koje su se mogle kupiti na štandu Smart shopa. Podsjetimo: sponzori su bili: Večernji, Žuja, T-com…. =) Zakon!

Posebna zahvala: Da, tebi =) Hvala na dobrom društvu i na čuvanju od ljudi koji su se masovno bacali oko mene i na mene i na pivi i na ramenu za plakanje (haha-stvarno mi je nešto bilo upalo u oko) ;)


Post je objavljen 24.12.2004. u 17:38 sati.