Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

EUROLEAGEU: CIBONA VIP vs. REAL MADRID


Kako bi se teniskim rječnikom reklo Cibona danas ima set loptu. Ako dobe Reala bit će jednom nogom već u drugom krugu. Kao što se sjećate košem Žižića su dobili Reala u Madridu na otvaranju Eurolige. Od onda su se današnji protivnici dosta digli i ako dobe zaostalu utakmicu preuzet će 1. mjesto u najjačoj europskoj domicilnoj ligi-ACB. Već se sad vidi rukopis jednog od najboljih europskih trenera slavnom Bože Maljkovića. Doduše po stilu igre vjerojatno ne bi pogodili tko im je trener, ali sve se mijenja tako i Božino insistiranje na čvrstoj obrani. Rezultati bi bili još i bolji da im se nije ozlijedio playmaker Elmer Bennett, koji je možda i najbolji pass-first play u Europi. Ozljedom Bennetta sve je u svoje ruke preuzeo drugi Amer Louis Bullock, koji je prvi strijelac momčadi s 18.5 poena u prosjeku. Po načinu igre je sličan Zadrovom Kyle Hillu, dakle više je to dvojka nego klasični razigravač. Sad su u zamjenu za Bennetta na žeton doveli Troya Bella, igrača koji je bio visoko na draftu prošle sezone, ali se nije uspio nametnuti u Memphisu. Sličan je igrač kao i Bullock, znači prvenstveno scorer, a ne organizator, tako da je jedini pravi play u momčadi iskusni crnoputi Francuz Moustapha Sonko koji uglavnom ulazi s klupe. Osim Bullock starteri na vanjskim pozicijama su legendarni Alberto Herreros i talentirani Mickael Gelabele. Herreros više nije ubojit kao nekada, ali i dalje može zabiti izvana. Ipak Vranković ne bi trebao imati problema s njim. Gelabale je mladi Francuz koji će za godinu-dvije igrati u NBA-u. Dosta je visok, brz, skočan, odličan je skakač i obrambeni igrač te ima solidan jumpshot. Nije neki kreativac u napadu, tako da bi njega trebao držati Longin koji je lošiji obrambeni igrač od Vrankovića. Pod košem im je glavni španjolski reprezetativac Felipe Reyes, koji je sličan igrač našem Žižiću, samo s malo slabijom leđnom tehnikom. Osim njega u pravili starta Grk Antonios Fotsis, igrač koji voli igrati licem košu, ali njega vjerojatno danas neće biti jer je ozlijeđen. Više minuta će danas vidjeti Pat Burke i Axel Herville. Burke je bivši igrač Orlanda, ali tamo je bio slučajni prolaznik, jer nema kvalitetu da igra u NBA-u. Dosta je fizički jak i ima dobar shoot s poludistance. Axel Herville je mladi i najtalentiraniji belgijski igrač, vrlo dobar atleta koji je doveden usred sezone pa se još nije u potpunosti. Po nekim prognozama i on bi trebao proći na sljedećem draftu, makar vjerojatno u drugoj rundi. Naš povremeni reprezetativac Marijo Stojić igra vrlo malo oko 5 minuta u prosjeku. Glavni zadatak Cibone će danas biti zaustaviti Bullock, koji je u nedjelju zabio 33 koša u ACB ligi. Veliko je pitanje tko će ga držati jer Marko Popović je sve samo ne dobar obrambeni igrač, Krstić je prespor za njega. Možda se rješenje zove Vedran Morović, ali čisto sumnjam. Za kraj evo izjava trenera i dvojice igrača uoči susreta.

Ne trebam nit spominjati da NOVA TV opet neće prenositi utakmicu, nego će biti snimka oko 23.15.

DRAŽEN ANZULOVIĆ:

Ponovit ću što sam rekao prije prve utakmice: Real je pokazao što očekuje od ove sezone kad su slagali momčad. Zajedno s Climamiom i Efes Pilsenom, oni su momčad koja puca na vrh naše grupe, iako imaju isti broj pobjeda kao i mi. Imamo neke manje ozlijede, koje su posljedica umora mojih igrača, ali do utakmice će sve biti o.k. Nema više nepobjedivih momčadi: ako imaš kvalitetu, moraš ju pokazati na terenu. Mi smo to već pokazali u prvom susretu i siguran sam da možemo to ponoviti.


BOŽIDAR MALJKOVIĆ:
Imamo puno respekta prema Ciboni, klubu u sjajnoj košarkašnoj zemlji-Hrvatskoj i klubu koji nas je pobjedio u prvoj utakmici na našem parketu. Imali smo malo vremena između utakmice u ACB ligi i ove u Euroligi, ali pripremit ćemo se koliko god dobro možemo za ovaj teški susret. Cibona ima sjajan ofenzivni talent, tako da ako hoćemo pobijediti moramo napraviti napredak u obrani u odnosu što smo pokazali na prvoj utakmici.


BRANIMIR LONGIN:
Nema dvojbe da ćemo napraviti sve na terenu kako bismo pobjedili. Pobjedili smo u Madridu i to nam daje veliku motivaciju da ponovimo isto, ali Real je bez obzira na to favorit u današnjoj utakmici. Naravno da ih se ne bojimo. Jedva čekamo da utakmica počne i da pokažemo svoju kvalitetu
.

MARIO STOJIĆ:
Cibona je mlada i talentirana momčad koja nas je iznenadila u prvom susretu. Nadam se da ćemo večeras biti spremniji za Cibonin vanjski stil igre nego što smo to bili u prvom susretu. Cibona ima roster sastavljen od igrača koji svi mogu dobro šutirati s perimetra uključujući trice.



Post je objavljen 22.12.2004. u 17:46 sati.