Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

O velikogoričkim vikend-turnirima

Godine 1999. krenuli smo u Velikoj Gorici po osnovnim školama grada. U klubu smo vegetirali na malom broju članova i aktivnost nam se svodila na mjesečne brzopotezne turnire. Trebalo je nešto poduzeti da se postojanje kluba osmisli. Sakupljeni smo bili voljom igranja goa, ali onako malen broj, od kojega se teško moglo skupiti dovoljno nas za neku aktivnost istovremeno.
Jedan dan; jedna odluka; jedan telefonski poziv; dogovor s ravnateljem škole; dolazak u školu; predstavljanje goa ravnatelju, pa učiteljima, i evo me u jednom od razreda škole. E, moj ja! I sve tako brzo. I krenula je priča o gou koju ponavljam svake godine novim malima. Počeo sam obilaziti osnovne škole moga grada. Pričao sam priču o gou.
Upravo stasa peta generacija mladih igrača goa Velike Gorice. Nisu to neki programirani klinci. Igramo se i učimo. Go je igra koja pruža velike mogućnosti. Kroz školske go-sekcije prošlo je puno učenika. Mnogi nauče osnove, pa odu negdje na druge zanimacije. Poznavanje goa im ostaje. Neki ostaju, jer u sebi nađoše igrača goa. Neki se povremeno pojave. A mi stariji, a sada smo tu Zvonac, Sike i moja malenkost, odlučili nastaviti takovim radom. I tek da pripomenem: 'I sve to bez prebijene lipe.' U početku smo čak sami kupovali nagradne čokolade za turnire. S vremenom i mi i djeca shvatismo da je ono što je lijepo u tome, naša igra, pa te nagrade više nisu bile potrebne. Svake nove školske godine novi klinci i klinceze uz go.
Kada stigoše prvi ljetni praznici takovog našega rada, ponestade nam sadržaja, jer škole su preko, ljeta zatvorene. Dana 22. 07. 2000. organizirali smo otvoreni vikend-turnir. Što nebi i slijedeći vikend, a što nebi svaki vikend. Od tada, pa do danas, skoro svaki vikend, održavamo naš vikend-turnir. Iznimke su naši odlasci na važna međunarodna natjecanja, jer tada nema tko voditi turnire kod kuće. Prošlu subotu 18. 12. 2004. održan je 9. Jesenski vikend-turnir GKVG kao 176. po redu vikend turnir u gou u Velikoj Gorici.
I sada nam vikend pada baš na blagdane, ali ja ću biti tamo, pa ako tko dođe, turnira će biti.
Radeći po školama s učenicima orjentirani smo na školske godine, a time i na godišnja doba. Vikend turnire smo tako imenovali godinama i godišnjim dobima. Brojimo sudjelovanja na tim turnirima, a prva tri mjesta i bodujemo. Prvi dobiva 3, drugi 2, a treći 1 bod.

Upravo je završio jesenski niz turnira i konačni redoslijed na listi ovojesneskih turnira je:
1. Mladen Smud Velika Gorica iz 9 turnira 21 bod
2. Tajana Tumpa Velika Gorica iz 5 turnira 10 bodova
3. Siniša Zadjelović Velika Gorica iz 9 turnira 6 bodova
4. Tea Robotić Velika Gorica iz 4 turnira 4 boda
5. Matej Zakanj Velika Gorica iz 7 turnira 3 boda
6. Tomislav Baotić Zagreb iz 5 turnira 3 boda
7. Timotej Šuc Ljubljana iz 1 turnira 3 boda
8. Daniel Zrno Velika Gorica iz 2 turnira 2 boda
9. Andrej Knapić Velika Gorica iz 2 turnira 2 boda
a bez bodova sudjelovali su još 4 puta Marko Ugarčina,
po 3 puta Marijan Švarc i Zvonimir Landeka,
po 2 puta Dino Štrbac, Josip Baković, Marko Novak, Petar Matić, Tena Matić, Darko Dolenac, Marko Vračan i Filip Lukinić i
po 1 puta Zdravko Rupčić, Ana Mijić, Stjepan Meštrović, Adil Karupović, Drago Ilijaš i Zvonko Bednjanec.
I idemo dalje s turnirima. Kreće zimska lista.
bl. Muradenu


Post je objavljen 21.12.2004. u 15:26 sati.