Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cookie

Marketing

savrseno miran i sretan zivot

eo jucer mi pala zakon teorijica na um dok sam bila ko dfrendice..o zivotu..ne, o..kako da se izrazim..o osjecaju kad najvise osjecas da si ziv..
e moram ca jer mi otac kenja..
al necu zaboravit..ovo moram iznijet na vidjelo. ovo je bitno.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

eo dodoh doma..

nis..jucer sam osjetila da sam u najrealnijem najbitnijem smislu alive..nis..ono sasvim jednostavan dan..dan sam po sebi..normalan..poseban..tu..ispred nas..objekt..osjecas..ima svoj okus..vjetar..jednostavno osjecas..curi ti u oci..utopljuje ti hladne prste..igra se sa vodom..zalazi iza planine..leti po zraku..zubori..mrmori..utjelovljuje se u sliku ispred tebe..samo ispred tebe..sjaji i na kraju brzinom iskapanja case tone s one strane..s necijeg "ispred sebe"..to je to..ono sto je ispred tebe..ispred mene..ja to vidim i cujem i osjecam..

i vidis sve..vidis sve to sto vise ni neznas sto je to..neznas mu ni ime, ni spol, ni temperaturu tijela..samo znas da je to sto je savrseno..slobodno..i ..neznam..jednostavno, primjecujes ono sto do sad nisi nikad..ili si to jednostavno izgubio..zbog cega? zbog svoje glave..zbog sebe..zbog svoje nesavrsenosti..

nisam pod nicim..samo to je to..bas kao sto sam napisala..to je to..reci da sam luda..mozda i jesam..al to je jednostavno to..

--------------------------------------------------------------------------------------------------

tata mi je danas napravio rucak..samo za mene..ja sama za stolom sjedam i on mi stavlja najbolju kajganu s povrcem na tanjur..sa paprom na vrhu..
on kaze da je najbolji posao promatrat zivot oko sebe..promatrat prirodu i zivotinje..kaze da je to jedino savrseno oko nas..a mi imamo dar da to mozemo gledati i shvatiti savrsenstvo..najbolji posao kaze "jest satima promatrat pcele"..

barba, 67 godisnjak s jamajke kaze "da svi vapimo za ljubavlju jer je nema u dovoljnim kolicinama oko nas" ..kaze da "svako jutro zahvali dja-u sto danas ima dah na usnama i sto zivi i to mu iskazuje pjesmom i.."...indijanac iz klana s imenom koje pocinje sa "m" milavokeu..nestonesto..kaze "da je najbolje zivjet s prirodom i bogovima zemlje"..zbog toga smo zivi - kaze..

sestra moje frendice kaze da "je najbolje zivjet sa svojom brijom u glavi..sa svojom zivotnom misijom"..izabrat nesto sto se ljudski naziva "poslom", zivotnom profesijom..radit to..bavit se time..jer je to savrseno..jer to, usprskos potrosenoj energiji i karvavim radom, ispunjava tvoj um i tijelo savrsenim zadovoljstvom..savrsenim mirom..osjecajem da ima koristi od tebe..da imas svoje mjesto u prostoriji..

jedna gospoda kaze da je najsretnija kad ima kome pruziti ljubav..ona sere. sere li?

nadi si decka? nadi si hobi? cesto u njokicinim postovima..
odi volontiraj..cisti stan..crtaj..uci..citaj..samo budi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

e sad kad sam ovako ljepo sve israla..mogu reci da je sve bitno..bitno je..bitno je..bitno je..najbolje je bilo sta raditi..
neznam vise sto je savrsen zivot..sto bi bio savrsen i miran zivot..neznam..

---------------------------------------------------------------------------------------------------

al ova cinjenica jedina stoji i ima smisla..jest da je najgore kad izgubis sebe..kad vise nista ne osjecas..

---------------------------------------------------------------------------------------------------

nije to bilo to sto sam htjela prvobitno izreci..al..

Post je objavljen 21.12.2004. u 11:42 sati.