Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

9. Jesenski otvoreni go-turnir 2004. V.Gorica - 18. 12. 2004.

Igrano u ‘Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica’ - Zagrebačka 90 u Velikoj Gorici. Vrijeme za igru 30 min po igraču uz byo-yomi 15 sek / potez. Odigran je još jedan u nizu vikend-turnira Go-kluba Velika Gorica. Odziv je bio skroman, ali prigoda je bila za sve. Po običaju sam pripremio punu dvoranu garnitura. Uvijek se pripremam za veliki broj natjecatelja, a redovno ih dolazi puno manje. Bolje i tako, nego da ih dođe puno, a ja nespreman. To je glede spremnosti, ali bi ipak bilo bolje, da nas bude više, naravno, voljnih za igru.
Malo me iznenadio dolazak Andreja, jer je on imao period drugih zanimacija. Državni prvak do 18 godina starosti ipak ne može bez goa. Marko Ugarčina pokazuje kontinuirano zanimanje za go i biva sve jači. Filip je odlučio malo ozbiljnije zagristi u tajne ove igre. Iznenadili su ga novi igrači u školskoj sekciji, pa sada mora malo poraditi, da povrati malo poljuljani ugled.
Sike, a posebice Mladen su standardni. Kada netko od njih ne dođe, čudno je.
Kod ovoga broja natjecatelja uputan je bergerov sistem odabira parova. To je onaj sistem u kojem igraju svi međusobno.

Konačni redoslijed je bio:
1. Mladen Smud 2. dan sve 4 pobjede
2. Andrej Knapić 6. kyu 3 pobjede
3. Siniša Zadjelović 10. kyu 2 pobjede
4. Marko Ugarčina 15. kyu 1 pobjeda
5. Filip Lukinić 25. kyu bez pobjeda

Već u prvom kolu derbi. Igraju Andrej i Mladen s pet prednosnih kamenova. Andrej konstatira da si je već zaželio odigrati koju s Mladenom. Ovaj puta je bilo samo s pet prednosnih i nije bilo lako. U početku je Andrej zarobio grupu od 9 kamenčića, ali je tada krenuo kamenolom crnih kamenova. Kada su skupine crnih bile već masovno razdrobljene slijedila je Andrejeva predaja. Ostale je partije Andrej dobio u zauzeo drugo mjesto.
Siniša je izgubio, osim s Andrejem, još i s Mladenom, ali je na kraju treći.
Što reči, do da je bilo lijepo igrati. Nije nas bilo puno, ali smo se naigrali.
Mladen namjerava doći i na sam Božić. Tko dođe, dobro dođe. Igrati ćemo. No, ako nikoga nebu, pročitati ću novine ili pogledati koju TV-emisiju. Mogućnost je tu, tj. biti će turnir, ako dođete.
bl. Muradenu


Post je objavljen 20.12.2004. u 10:19 sati.