Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Legenda o Alandiji

Otok Sonlendh – zemlja princeze Sonsynorhe

Amazonsko kraljevstvo Araghoryanaca, smješteno na otoku Sonlendh, otoku s vječito toplom klimom čije obale zapljuskuju topla mora Divljeg oceana. Mali dio otoka bio je pod vlašću Aragoryanaca (2). Osvajanjem susjednog otoka Scarabaya od strane vojske Zlog kraljevstva Amarotha i invazijom dijela otoka Sonlendha od strane Kotyanaca (4), Dadaroshana (5) i Coyotyana (3), a na zamolbu kralja Aragohryanaca, te same Sonsyreye, na otok su iskrcani i odredi Alanđana (1). Dolaskom Alanđana i njihovo učešće u bitkama Craxenha u kojima su alandski odredi više puta tukli vojske Coyotyana i Dadarosha u divljim zemljama Tykanderoghe (Tyx), stanje na otoku Sonlendh se smirilo. Svatko je zadržao svoje područje i zavladao je mir. No, ne zadugo. Dolaskom princeze Sonsyreye na otok Sonlendh u posjetu svojoj prijateljici Sonsynorhy ponovno su izbili sporadični okršaji koji će uskoro prerasti u otvorene sukobe, a kasnije i u ratove.
Princeza Sonsyreya iznenada je napustila svoju zemlju Dyadonhu i otputovala u daleku zemlju Araghoryanaca, u posjetu svojoj vršnjakinji i prijateljici princezi Sonsynorhy. Iako se Sonsyrey nije slagala s odlukom Shagana da je do otoka prati alandsko ratno brodovlje, bojeći se za krhki mir Araghoryanaca i kraljevstva Amaroth, koji bi sigurno bio narušen pojavom snažnih grupacija Alanđana, Shagan je odredio pukovnika Unakasa da povede nekoliko alandskih elitnih pukovnija potajno u grad Aryal i tamo pričeka razvoj događaja. Za potporu Unakasu određena je alandska flota Nesy pod zapovijedanjem kapetana Masharanha.
Predivnom pješčanom obalom šetale su princeze Sonsyreya i Sonsynorha, te bezbrižno razgovarale o danima svog djetinjstva (princeza Sonsyreya rođena je na otoku Sonlendh za vrijeme jednog posjeta carice Nemesydye amazonskoj kraljici Laynhy, majci Sonsynorhe. Kako su u Amazonyi u to doba bijesnjeli ratovi sa Sywolykhyma, car Arthur je odlučio svoju ženu i troje djece ostaviti daleko na jugu u tada sigurnoj zemlji kralja Karsonha. Tako su najranije djetinjstvo princeze Sonsyrey i Sonsynorha provele zajedno i bezbrižno, a nakon toga nisu se vidjele, pa su zbog toga jedna drugoj imale štošta napričati i povjeriti se jedna drugoj). Tako u svom bezbrižnom razgovoru nisu ni primijetile da im obalom u susret dolaze naoružani konjanici. No, mladi araghoryanskhy časnik zadužen za osiguranje princeza brzo je reagirao i okupio oko sebe ratnike iz pratnje spreman da zaštiti princeze. Skupina konjanika se približi, bili su to Dadaroshani predvođeni svojim princem Taranthom. Sonsyreyu ovi ratnici strašno podsjete na Alanđane, snažno oklopljeni i naoružani, šutljivi prijeteći pogledi, čudan složaj, ali nešto im je ipak nedostajalo. Bilo je to ono tajnovito i dostojanstveno držanje, stega koja je krasila jedino Alanđane.


Post je objavljen 19.12.2004. u 20:30 sati.