Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lososs

Marketing

kolko?!?

Jučer sam opet bila na fensi mjestu-baš sam si kul- "vip parti", pa sad Muvi pab... Eh, al da bi mogla podnijet Muvi pab i ekipu tamo, trebalo je prvo umrtviti poneku moždanu stanicu. I zato se prvo otišlo u Pintu- gdje je cijena točene pive pristupačna (bez navodnika), a krigle posebno simpatične i prazne se velikom lakoćom. Na kraju sam skoro dotičnom kriglom opalila vrlo iritantnu "frendicu" koja je svakih 5 min upadala s nekim glupim komentarom velike glasnoće ("E AL DAJ POGLEDAJ OVO, MISLIM, U BITI ,JESI ČULA OVU STVAR, PJESMU, KUZIS, KAK ONO IDE-TRA LALA LALADGH KUZIS TO MI JE ONO SUPER PJESMA JESI ČULA KAD TO? MISLIM, FUL JE ONO POZNATA STVAR, ONO BAS MI JE OK") tek tolko da zašuti bar na 15 minuta, da mogu u miru popričat s Barbi koju stvarno dugo nisam vidjela. Ne kužim zakaj tih 15 min nije mogla ne biti u centru pažnje i pričat sa svojim dečkom.. Bilo mi je žao krigle..

Muvi pab. Ogromno mjesto. Gro ekipe. Jedva smo našli naše društvo. Moram napomenut da inače ne bi tamo otišla, al frend je slavio rođendan. Dolazi konobar. "pola litre točenog" (ostajem vjerna pivi..) "dvadeset kuna" "KOLKO?!" Da, pivu koju sam prije nepunih sat vremena u Pinti platila 10 kn, i koja je došla u istom agregatnom stanju, iste boje, okusa, i čak i u istoj krigli ovdje je trebalo platiti 20 (slovima: DVADESET) kuna. Sva sreća frend je častio. Nemam pojma kolko je on para potrošio, jer nas je bilo prilično, (oko 20), a svako je po pivu-dvije popio... Složenim matematičkim postupcima množenja/zbrajanja/oduzimanja/kvadriranja/logaritmiranja/korijenovanja/kubiranja te grafičkim prikazima i procijenama, dolazim do iznosa od kojih tisuću kuna (slovima: TISUĆU KUNA).

1000 kuna može osigurati:
- 100 piva u Pinti- odnosno 50 litara pive.
- 142.85 limenki pive u dućanu
- 55.4 litara lošeg vina u dućanu
- 555.55 čokoladica Životinjsko carstvo
- 71,42 kutije (nešvercanih) cigareta
- 2000 čunga lunga žvaka
- 111.73 paketa Alkaline AA baterija (dakle, 223.46 baterija)
- 200 vrećica Božićne pšenice
- 51 par čarapa
- 6250 iskopiranih stranica nečega
- 100 kuharica na Večernjakovom štandu
- 400 markica za pisma

ili jednostavno možete napuniti kesu s 1000 kovanica po kunu i-
- bacit to na antipatičnu babu koja se dere pod prozorom

U svakom slučaju, ono što ne treba napraviti je trošenje dotičnog kapitala u Muvi pabu. Gdje se za to može dobiti bijednih 25 litara točene pive...

Post je objavljen 19.12.2004. u 17:15 sati.