Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sqwo

Marketing

CH@[TT]

Bas sam veceras bila ne jednom hrvatskom chatu koji posjecujem zadnjih nesto vise od deset mjeseci. Naravno kao i svaki chatterski pocetak, prvih manje vise mjesec dana bila sam samo nijemi posmatrac.
Moj osnovni razlog za odlazak na chat i uopce shatanje je ubijanje dosade. Kada vise ne znam sta cu od sebe, ne izlazi mi se van, ne ostaje mi se kuci...izletim prosetati i svratim do nekog net kluba i nakcim se na taj chat. Navecer ako ne mogu zaspati, prica je ista. Neki sporedni razlog bi bila dobra zezancija, ok, bukvalno zajebancija.
Uvijek sam zahvaljivala programerima na IGNORE komandi, koju sam koristila vrlo cesto.
Istina je da je internet svijet za sebe i kao takav daje mnogo toga, a oduzima vrijeme, dok u nekim drugim slucajevim ga daje. Ali ne govorim sada o poslovanju preko neta.

Mnogima, bas kao i meni sluzi za ostvarivanje novih kontakata. Tako sam upoznala poprilican broj prijatelja. Kada pogledam u proslost neku blizu, pri tom misleci na zadnjih 6-7 godina, mogu primjetiti da je internet i kod nas zavladao. Mozda ne u drugim krajevima BiH koliko u Sarajevu ali, meni se cini da jeste.
Realnost je da Vi, kao ni ja, vrlo cesto nemamo pojma ko se nalazi s druge strane, ko je osoba s kojom razgovaramo, chatamo, komuniciramo, kako god hocete. Ranije, recimo prije 5-4, mozda cak i 3 godine imati net kuci, a samim tim i vlastiti PC bilo je progresivno i vi biste kao takvi bili smatrani progresivnim. Recimo da je i TO bilo pitanje luksuza, a manje potrebe no sto je to danas. Stoga je danas i veca mogucnost da naletite na psihijatrijski slucaj sa vama blizeg podrucja ili da nalijecete na razne vidove inferiornosti.

Likove koje sam ja upoznavala preko chata, predhodno bih istrazila (mini research sto bi se reklo), cisto radi vlastite sigurnosti. Preciznije, nisam se upoznavala sa chaterima ako ih neko meni poznat nije licno poznavao.

Mislim da je pocetak svakog chaterskog staza na nekom chatu malo zeznut, jer na svakom vec postoji grupica koja se poznaje i koja vodi glavnu rijec. Mnogi ostanu po strani i potom se izgube. Od ovog na kom sam veceras bila, nisam odustajala mada nikako nisam mogla u pocetku povezati price koje su pricane. Nisam imala pametnija posla pa sam ipak ostala i malo po malo pocela mljeti. Nakon mjesec dana, manje vise, bila sam jedna od onih 'stalnih'. Pocela sam upoznavati 'ekipicu koja vodi glavnu rijec'. Sve su to bili ok ljudi. Tako bivajuci raja s njima (i jos uvijek sam) svi su znali ko sam i odakle sam. Nisam morala potvrdjivati niti je ko mislio da ga lazem kada pricamo. Ono, zena od povjerenja, neko provjereno ok u glavi (sto god to podrazumijevalo). Ta ekipica, iako smo iz tri razlicite drzave, s vremena na vrijeme se druzimo i uzivo, kada ugrabimo priliku i vrijeme.

Cyber sex

Well, da ne lazem da nisam nikada, jesam. Pokusala sam ali mi je bilo presmijesno, pa umjesto da vristim od nekog extra orgazma, vristala sam od smijeha. Likove koji bi mi se tako javili obavezno bi zavrsili na ignore listi, mada je bilo izuzetaka. To mi je nesto najdraze bilo, ali napravila sam to samo dva ili tri puta.
Nebitno ko da se javi, bila to zena ili muskarac, ja sam igrala svoju ulogu. Pustala bih ih da se uzive i kada bi 'krenuli do mojih gacica' oni bi bivali zamoljeni da mi ne stisnu previse, da izvinete, jaja. Na tome ili sam bila obasipana hrpom psovki razlicitih oblika ili bi ti likovi samo otisli sa kanala. Ne znam zasto, ali volim tako zajebat ljude koji se prave zajebanim...

E da, to sam pocela kao pricati.
Bas veceras budem na tom chatu (veceras bi trebalo biti jucer navecer...) i javi mi se neka cura. Nick 'beautiful'. (...a bas mi nesto simpa onaj nick CHATnick)
Kao pocnemo pricati i ona mene stade provjeravati... malo mi se digne kosa na glavi, al dobro nema veze. Na kraju se ispostavi da je isla u moju gimnaziju, godinu starija od mene. Ne znam ko je, ali kada sam je pomenula neko drustvo i da pokusavam skontati ko bi mogla biti... utrtala se i zbrisala za sobom ostavljajuci oblak prasine.
Ne znam samo da li i u ovom slucaju vrijedi ona 'za dobrim konjem se prasina dize' (sjetih se prepucavanja Badela i Bobite oko Stock 84 ili kako se vec pise)...

Ne znam zasto, ali uvjerena sam da poznajem tu djevojku.


Post je objavljen 18.12.2004. u 12:01 sati.