Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Banksus militus ratus

Ovo je naziv Banksyjeve umotvorine. Londonski subverzivni grafiti umjetnik pod pseudonimom Banksy je opet posijao pomutnju, ovog puta u uglednom londonskom muzeju prirodnih znanosti (Natural History Museum). Cuvari pojma nisu imali, nista nisu spazili, nisu ni skuzili da im je novi izlozak na zidu. Navodno Banksy se prerusio u jednog od pazitelja i fino zakeljio staklenu kutiju sa mrtvim stakorom koji drzi mikrofon u sapi i ruksak na ledjima, a pred njim stoji sprej sa kojim je stakor ‘nasprejao’ u pravom graffiti-stilu slogan ‘Nase vrijeme ce doci’. Buahahaha, ovo je prejebeno!!! Ovo je bio popratni tekst koji je "opisao" Banksyjevu umjetninu:

"Attributed to an increase in junk food waste, ambient radiation and hardcore urban rap music these creatures have evolved at an unprecedented rate". Cak citira i nepostojeceg profesora sa nekog fakulteta koji ko fol kao kaze: "You can laugh now… but one day they may be in charge." Muahahahaha...

Sjecam se da sam jednom prije par mjeseci procitala o slicnom poduhvatu Banksyja gdje je upao u (ne sjecam se tocno, mislim da je bio Tate Britain) jos jedan muzej u Londonu I nalijepio jednu svoju bljezgariju na zid, a ovi cuvari nisu ni okom trepnuli. Banksy, svaka ti dala!

Bas sad htjedoh dat link na Banksyjev homepage, ali eto ti vraze, "Access currently suspended due to pending legal considerations." Ma joj, tek sad sam skuzila da je to ko fol tak, dakle, jos jedan od Banksyjevih provokacija (i mene je uspio namagarcit). Al dobro, moze se vidjet slika murjaka koji toboze grafitira "Crime pays" po zidu. Zivio Banksy!



Post je objavljen 28.05.2004. u 22:03 sati.