Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

Dinamova točka na i neuspješne jeseni.

STUTTGART 2:1 DINAMO
1:0 Christian Tiffert(asistent Kuranyi)
1:1 Ivan Bošnjak(Lučić)
2:1 Fernando Meira(Tomić)


Nekakva nada je postojala uoči ove utakmice, ali mala, takve su i šanse Dinama bile u današnjoj utakmici. Da te male šanse postanu nikakve pobrinuli su se prvenstveno Ante Tomić, a onda i cjela obrana predvođena Mariem Lučićem.

Stuttgart je danas pokazao zašto je puno bolja momčad od Dinama, nemaju oni neke neznam kako kvalitetne pojedince, ali imaju strašnu disciplinu i organizaciju u teamu. Upravo te dvije značajke nedostaju plavima da bi postali dobra momčad. Dinamo je igrao solidno, ali ništa više o toga. Prema naprijed nisu mogli mnogo toga napraviti jer se nije priljučivalo dosta igrača, a i obrana domaćina je više nego autroritativno vladala svojom polovinom igrališta. Jedino je nešto pokušavao Da Silva, ali bez prave pomoći suigrača nije mogao protiv 3 igrača Stuttgarta koja su često bila oko njega. Došao je taj gol iz prekida koji bi možda bio i dovoljan da nije bilo toliko propuha u obrani. Ivan Bošnjak je odlično reagirao na taj poluudarac Lučića, kojem je to bila i jedina dobra akcija na utakmici.

Očito je da će Mamić morati opet u kupovinu kad Dinamo nema boljeg stopera od ovog bivšeg igrača Cibalije. Nisu niti ostali puno bolji, Mijatović i Poldrugač jednostavno ne mogu parirati iole kvalitetnijim igračima, čak i u Hrvatskoj ligi. Kad bi se taj zadnji red nekako posložio i stabilizirao Dinamova bi polusezona izgledala mnogo bolje, jer je ostatak momčadi prilično dobar.

Stuttgart ima toga genijalca Aliaksandra Hleba preko kojeg idu sve akcije, međutim nedopustivo je da im toliko puta probiju kroz sredinu gdje bi obrana trebala biti najgušća. Da su Cacau i Kuranyi danas bili u boljoj realizatorskoj formi taj rezultat bi izgledao mnogo ružnije.

Dinamo je tako završio svoju solidnu Euro kampanju, koja je bila poduža najviše zahvaljujući dobrim rezulatima i koeficijentu Croatie koji je omogućio amaterske protivnike u prva 2. kola. Sljedeće sezone će biti mnogo teže jer će Dinamo izgubiti bodove za koeficijent iz posljednje sezone u kojoj je Canjugin i Tuđmanov projekt nastupao u Champions ligi. Međutim prije toga tek moraju izboriti Europi, jer će prezimiti kao vodeća momčad, ali tek Lige za ostanak.

Post je objavljen 15.12.2004. u 22:43 sati.