Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

The Last Goodbye

Ajde, oso' David Blunket prije jedno pola sata. Odnosno, dao je ostavku. Poradi skandala sa vizom za dadilju ex-ljubavnice (e, David, ja sam morala cekati punih godinu dana da mi se odobri dozvola boravka iliti permanent leave to remain). Hm, hmmmmm... Dakle, ipak je imao obraza odstupiti. Mozda da se Zuzul ugleda malo na njega, ha, ne bi bilo lose? Navodno je corpus delicti bila email korespondencija izmedju Davidovog ureda i imigracijskog ureda (tamo gdje se procesuiraju vize i ostali dokumenti za drzavljanstvo).
Charles Clarke, sada vec bivsi ministar za skolstvo, je novi ministar unutrasnjih poslova. Bas me zanima hoce li Charles sad sprovesti veleumnu Davidovu ideju za uvodjenje osobnih karata? Isprva mi nije bilo jasno kako jedna drzava moze funkcionirati bez osobnih iskaznica (tek kad sam dosla u UK), ali sada vidim da ljudi mogu mirno zivjeti i bez njih. Nitko te nema pravo zaustaviti i legitimirati. A identitet mozes dokazati sa vecinom ostalih dokumenata poput putovnice ili vozacke dozvole.

Dakle, David, da te vidimo sada. Zasigurno ti nece biti tesko opet si naci neki unosni politicarski poslic u vladi ili oko vlade. Tonci te je vec proglasio za 'dobrotvora britanske politike' u njegovom govoru na temu ostavke (is this pathetic man for real or what???). Nije da ces se naci na ulici bez prebijene pare, zato ne beri brigu. Pa Peter Mandelson se snasao kao riba u vodi, sada haraci Bruxellesom uzduz i poprijeko. Usprkos skandaletinama u koje je bio uvucen dok je bio clan laburisticke vlade (pogotovo kao tzv. spin doctor, zaduzen za plasiranje Toncijevog imagea kao iskrenog i veleumnog covjeka = dakle, cisti PR & marketing laznjak). A zapravo, koji politicar se nakon skandala nije znao ponovo postaviti na noge? Cak i John Profumo.

Kao stono bi Jeff rekao (vidi naslov)...

Post je objavljen 15.12.2004. u 22:30 sati.