Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marezd

Marketing

14. Šutnja je zlato

Sanja je išla na godišnji sedam dana. S prijateljicama. Njih četiri odlučile su ovog puta uživati u blagodatima ljeta i zaputile se prema jugu, negdje u Makarsku. Solo, bez muškog društva. Zavidila sam joj kad se došla pozdraviti sa mnom oboružana krpicama, gomilom cipela i kremicama za sunčanje. Jebiga, nisam dobila tih sedam slobodnih dana jer je bila inventura i obračun za jebenih 70% popusta u dućanu. Mrzim kupce, turiste, sniženja i raznorazne popuste i ovakve propuste.
S tugom sam radila tih sedam dana i s nestrpljenjem čekala jučerašnju kavu na kojoj sam trebala slušati o zgodnim preplanulim frajerima, izlascima do jutra i kupanju o toplesu. Trebala, kažem, jer priča je krenula u sasvim suprotnom smjeru.
- Zamisli stara, nije me bilo sedam dana i sinoć je došao do mene. Odgledao je sve utakmice i sportska natjecanja, glupe serije i bosansku Stori super nova music talents... Nije ni primijetio koliko sam pocrnila, da sam promijenila frizuru, kupila novi badić... Nije me čak ni pitao jesam li se maznula s nekim tipom u Makarskoj. Ej, doslovno ništa – bijesnila je Sanja. – Totalno me ignorirao. A od seksa nakon tjedan dana suše nije bilo ništa. Ma doslovno ništa. Poljubac u obraz, jebote, k'o da sam mu mlađa sestra. Otišli smo leć, okrenuo se na svoju stranu i to je bilo to.
Nisam znala što bih joj rekla. I meni je bilo totalno čudno. Jebote, kad te nema toliko vremena i kad ti tip uleti u stan, ševe bi trebalo biti na sve strane. Odmah s vrata, svejedno sprijeda ili straga, s nogu ili na prvom ormariću za cipele, stolu, krevetu ili nekoj drugoj ravnoj površini. I nebitno nježan ili divlji, ali seksa bi u takvoj situaciji u svakom slučaju trebalo biti.
- Ej, kako sam se ja jutros probudila nadrkana, a kad sam vidila da ništa ni od jutarnje ševe, tek tad sam popizdila. Samo sam se skupila i otišla u grad i evo me. Što ti kažeš na to, je li tako da nije normalno? Koji kurac mi ne kaže da ga ne više uzbuđujem, da nema kemije? – pitala me, mada je zvučalo više retorički, dobro nabrušena Sanja.
Moram priznati da je nikad nisam vidjela tako i toliko ljutu. Pogotovo ne zbog, ni manje - ni više, jedne ševe?! Htjela sam joj reći da jedan seks više ili manje u životu ne znače ništa, ali toliko je bijesa bilo u njoj da nisam ništa htjela reći. Pustila sam je da govori, očito joj je to u tom trenutku najviše pasalo da se dobro ispuca. Uostalom, ne znam ni što bih mogla reći u njegovu obranu jer sva opravdanja su bila totalno glupa. U glavi su mi se redala razna moguća sranja tipa: bio je umoran, bio je neraspoložen, bolila ga je glava, možda je imao nekih problema, možda mu se nije mogao uspraviti, možda je previše izlazio, pio i zajebavao se po Sharku ili Gothamu, možda je ševio nekog komada dok te nije bilo pa se umorio... E, jebem li ti Virginiu Woolf i tijek svijesti. Sva sreća da sam šutila jer bi mi vjerojatno i to izletjelo, tek onda bi bilo pizdarija. Dok je Sanja pričala i čangrizala više sama za sebe negoli meni, išla sam sama u rekonstrukciju navedenih objašnjenja zašto ju tip nije ševio te večeri:
1. Teorija o umoru i nema logike, jer i kad si najumorniji na svijetu možeš poševiti nekoga tko te pali. Uostalom, to je dobra relaksacija pred spavanje da zaspeš kao bebica.
2. Glavobolja? Neee, to je tipična ženska izlika kad joj nije do seksa. Ili kad se seks pretvori u monotoniju. U ovu bi se teoriju, da je on žensko, mogli ubrojati i MS, PMS... i još nekoliko klasičnih ženskih izgovora, ali žensko nije i taj razlog definitivno otpada. Pogotovo što glavobolja prestane nakon jednog ili dva voltarena, kafetina, analgina...
3. Da je imao nekih problema, valjda bi ih spomenuo. Nije spomenuo ništa, tako da i ta mogućnost pada u vodu. Dobro, ne skroz, ali do koljena je u vodi.
4. Ma kojemu se to frajeru ne može dignuti kad ima redoviti seks i koji nikad nije imao s tim problema? Jedino onom koji se ne pali na tvoje tijelo, um... – na tebe. Ali i u takvim slučajevima, čim pomisle na Pamelu, Severinu ili neku drugu pičiju, ovisi o ukusu, pa taman i da si pored njega sa škartocem na glavi – dignut će mu se. Osim toga, desna i lijeva su tu i tvoja i njegova, pa taman i nakon deset minuta silne mehanike, trebao bi se dignuti, i te kako dignuti...
5. Previše izlazaka, pića i zajebancije po jednom od dva zadarska kluba (a velebne li nam ponude!) i zajebancija, opijanje i slično – to već dolazi u obzir. Pogotovo zato što smo se u subotu u jednom i sreli. On je bio sa svojim društvom, ja sa svojim. Igrom slučaja, auto mi je bilo parkirano do njegovog i u 4,30 kad sam išla ća, njegov je bio još tamo.
6. Ševa nekog drugog komada? Paaaa, i ta mogućnost isto dolazi u obzir. Jer, takvi su muški, to je nekako normalna stvar da divljaju i raspojasaju se kad im nema one s kojom se 'službeno' pojavljuju u javnosti. Znam iz svog iskustva, a kad ih pitaš gdje su bili i što radili, dobiješ već standardne odgovore: doma, spavali, gledali tv ili eventualno bili s frendovima vani, samo na cugu. Ma da, naravno da im je za (ne)vjerovati. Nego, zajeb je što je ovo mali grad, svak svakoga zna i nikad ne znaš tko je koga vidio. Pa se tako, ni kriva ni dužna, šokiraš kad saznaš da je onaj tvoj 'službeni' koji je "doma spavao nakon cuge s frendom", bio na kućnom partyiju kod XY na kojem je, igrom slučaja, bila tvoja frendica...
Zato je i bolje da ga nisam išla braniti, jer kad bolje promislim, nakon nekoliko mjeseci veze, nejebanje komada kojeg nije vidio tjedan dana i nije baš normalna stvar. Što sam joj trebala reći: - Stara, nešto tu stvarno ne štima.
Umjesto toga izvalila sam još veću glupost jer sam mislila da ću je oraspoložiti: - A da ti posudim vibrator, neupotrijebljen je, ionako skuplja prašinu bezveze?
E, tek na to se Sanja raspizdila: - Pa koji je tebi kurac Mare, sad si me i ti našla zajebavati? Pored njega živoga da se ševim s plastikom?! Ti nisi normalna, gora si od njega. Pa rađe ću izać vani, skupit frajera na cesti i nauživat se. Svi ste vi pošli kvragu, totalno ste ludi i totalno sjebani.
Dignula se, platila kavu i otišla bjesnija nego je bila preko Kalelarge. Po najvećem zvizdanu. Ostala sam još malo i zaključila da sam trebala mučati u ovoj situaciji. Šutnja je, stvarno, zlato.



Post je objavljen 15.12.2004. u 21:17 sati.