Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ma3ca

Marketing

MUKE PO SHOPINGU (II DIO)

Evoga, 22h. Kao što sam obećao javljam se s nastavkom priče o mom jučerašnjem putovanju po Europi. Da odmah riješim one znatiželjne. Većih sniženja još nema, cijene su standardne u prosjeku 40% niže od naših, pa kad se još odbije MWSt isplati se, ako vas ne uapse na našoj carini.

I tako, da nastavim.... Vidim ja 2,5 m od ulaza a košarice već puna dječje robice, odokativno ima već preko 100 €, amene noge booole. Ajde da pomognem, mislim, ništa ne košta a i prije ćemo doma. I tako. Dragi kaj misliš da je bolje, ova zelena majčica ili ova roza, mislim da joj ova roza ide uz one klačice koje je dobila od kume Slavice (kimam ja glavom, ali koje su to hlačice pojma nemam). Promoćurno žensko oko odmah uoćava moj tupi pogled. - pa one hlačice koje je mala dobila za rođendan. - aha oneeee, velim ja. I tako sljedećih sat dva. Došli i prošlo podne, jedan sat, evo otkucava i dva sata a pred nama puna puncata košara s cca 50 krpica.

E sad slijedi selekcija, pa sam u tu svrhu donio drugu košaricu. Selekcija je trajala daljnjih sat vremena i nakon dugo dugo natezanja složena je optimalna kombinacija. Prodavačice su me počele mrko gledati jer sam garderobu za koju se nismo odlučili samo povješao na raznorazne strane (ženi sam obećao da ih idem vratiti točno na mjesto).

Na blagajni je slijedilo lagano otrježnjenje u obliku 180 i kusur eurića koji će mi počistiti račun sljedeći mjesec kad sjedne Master. Sad konačno možemo u Ikeu. No dobro, prvo smo pojeli sendvić i popili sok. U Ikei sam ženici priopćio da baš nemamo puno love na računu i da nećemo baš moći sve kupiti što smo (je) planirali(a). Nije baš bila oduševljena (blago rečeno) s tom izjavom pa smo sljedeća 2,5 sata proveli u traženju kompromisa između želja i mogućnosti.

18h konačno izlazimoooooooooo van. Robe ima oko 2,5 soma kuna, a nas dva možemo prenijeti samo 600 kuna. E sad slijedi razdada strategije gdje ćemo sve to posakrivati, od stvari do računa. Na granici su bili više nego ljubazni i nezainteresirani za nas. Prošli smo.

Danas sam uzeo još jedan dan godišnjeg da se pošteno odmorim od jučerašnjeg dana godišnjeg.

Post je objavljen 28.05.2004. u 22:00 sati.