Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

3. Prvenstvo Hrvatske u parskom gou – Velika Gorica 12. 12. 2004.

U nedjelju 12. 12. 2004. je u Centru za odgoj i obrazovanje održano 3. Prvenstvo Hrvatske u parskom gou. Sudjelovalo je pet parova iz Rijeke i Velike Gorice. Igrali su svi parovi međusobno (svak sa svakim). Vrijeme za razmišljanje je bilo 45 minuta po paru bez byoyomija. Takova vremenska ograničenja su i na Europskom, a i Svijetskom prvenstvu parova. Komi je bio 6,5 poena.
Naslov prvaka Hrvatske branio je velikogorički par Tea Robotić i Mladen Smud. Sudjelovala su sva četiri prvoplasirana para od prošlog prvenstva prije godinu dana. Pogledajmo sada završni redoslijed ovogodišnjeg prvenstva.

3. Prvenstvo Hrvatske u parskom gou
1. Tea Robotić i Mladen Smud iz Velike Gorice 3,5. kyu sa sve 4 pobjede
2. Monika Martić i Vedran Vasiljević iz Rijeke 6. kyu s 3 pobjede
3. Tajana Tumpa i Zvonko Bednjanec iz Velike Gorice 4,5. kyu sa 2 pobjede
4. Ana Mijić i Marko Ugarčina iz Velike Gorice 18. kyu sa 1 pobjedom
5. Petra Švob i Gabrijel Ožvald iz Rijeke 8. kyu. bez pobjeda
Prva tri para su osvojila mjesta kao i prošle godine. To ne znači da je tu sve bilo očekivano. Partije su bile uzbudljive i neke skoro do kraja nejasne. Posebno neizvjesno je bilo u borbi za drugo mjesto Monike i Vedrana protiv Tajane i Zvonka. Odluka pada pred kraj partije kada velikogoričani griješe i ode partija, a i drugo mjesto.
I ove godine prvaci su Tea Robotić i Mladen Smud iz Velike Gorice. Odradili su posao pobjedivši sve protivnike, kao i u prethodne dvije godine. Ovaj naš par ima već i solidno međunarodno iskustvo s dva prethodna prvenstva Europe, a i poslijednjeg Svjetskog prvenstva. Tea je tek preboljela potres mozga i bilo je upitno njeno sudjelovanje, ali nije mogla odoljeti izazovu. U odlučujućoj partiji za prvo mjesto malo joj se čak i povećala temperatura, ali je na Mladenov upit o predaji partije uslijed zdravstvenih problema odlučno odgovorila: 'Ne. Nikako.' I bila je to uvjerljiva pobjeda za 40,5 poena razlike.
Najveće iznenađenje prvenstva je pobjeda Ane i Marka iz Velike Gorice protiv Petre i Gabrijela iz Rijeke. Velika je razlika u kategorijama između ta dva para. Pobjedila je velika želja i nastojanje, a bio je to najmlađi par prvenstva.
U Go-klubu Velika Gorica namjeravaju svako godišnje doba ispratiti s otvorenim parkim turnirom, dan iza otvorenog turnira posvećenog istom godišnjem dobu.

Bilo je ovo zanimljivo druženje. Počeli smo u 10:00, a završili oko 19 satri. Devet sati rada, ali s voljom.
bl. Muradenu


Post je objavljen 13.12.2004. u 12:56 sati.