Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

5. Go-turnir 'Jesen Go-kluba Velika Gorica' – 11. 12. 2004.

7. Turnir povodom Dana grada Velika Gorica
Ovogodišnji jesenski turnir kluba održan je u ‘Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica’. Igrano je švicarskim sistemom odabira protivnika uz 1 sat po igraču za razmišljanje i byoyomi 20 sekundi za potez. Komi je bio 6,5 poena.
Prisjećam se prošlogodišnjeg jesenskog turnira na kome je sudjelovalo 33 natjecatelja. Tada smo imali i cjenjene uzvanike, pa je sve to utjecalo na odziv. Ovaj puta je turnir odrađen u relativnoj tišini. S izuzetkom Andreja i Marka Ugarčine nije bilo nazočnih igrača prvih dviju generacija mladih Velike Gorice. Da li je to pad njihovog zanimanja za go? Vidjeti će se uskoro.
Pogledajmo prvo konačni redoslijed ovog turnira:

1. Smud Mladen 2. dan uz 4 boda i zbroj bodova protivnika 10
2. Zakanj Matej 12. kyu uz 3 boda i zbroj bodova protivnika 8
3. Zadjelović Siniša 10. kyu uz 3 boda i zbroj bodova protivnika 7
4. Baotić Tomislav 8. kyu uz 3 boda i zbroj bodova protivnika 6
5. Vračan Marko 10. kyu uz 2 boda i zbroj bodova protivnika 11
6. Kovačević Damir 14. kyu uz 2 boda i zbroj bodova protivnika 9
7. Ugarčina Marko 15. kyu uz 2 boda i zbroj bodova protivnika 8
8. Knapić Andrej 6. kyu uz 2 boda i zbroj bodova protivnika 1
9. Švarc Marijan 19. kyu uz 1 bod i zbroj bodova protivnika 9
10. Novak Marko 12. kyu uz 1 bod i zbroj bodova protivnika 7
11. Novak Marija 24. kyu uz 1 bod i zbroj bodova protivnika 5
12. Kralj Domagoj 5. interna kategorija bez bodova i zbroj bodova protivnika 10

Nove kategorije: 25. kyu: Domagoj Kralj

Turnir je prošao bez jačih velikogoričkih igrača. U takovoj konkurenciji, uz ravnopravne partije, se i nije mogao očekivati drugi pobjednik do Mladen. Tako borba za prvo mjesto, ovaj puta, nije bila zanimljiva.
Drugo mjesto Mateja u ovakovoj konkurenciji i prema njegovom 11. kyuu je ipak iznenađenje. Matej nam ih redovno priprema. On je daleko najjači igrač prošlogodišnje generacije mladih igrača goa Velike Gorice.
Siniša je ovaj puta bio dobar. On nekako varira, kao da mu rezultat ovisi o raspoloženju na dan igranja. Izgubio je jedino od pobjednika turnira, kao i Matej, ali je za jedan bod slabijeg sos-a.
Tomislava je u prvom kolu iznenadio Marko Vračan. Sve ostale partije Tomi je dobio, ali ga je sos smjestio tek na četvrto mjesto.
Marko Vračan je sa dvije pobjede na petom mjestu, ali je igrao s najuspješnijim protivnicima na ovom turniru. Zbog toga se bi moglo reči da nije imao sreču u žrijebu.
Damir je pobjedio Novake, ali je tada, zbog jakog starta, naletio na jake i završio s polovičnim brojem bodova na šestom mjestu. Za njegov 14. kyu je to dobar rezultat.
Marko Ugarčina je u završnim kolu neugodno iznenadio imenjaka Novaka. On je sve solidniji. Sedmo mjesto je njemu dobar rezultat.
Andrej igra tek završna dva kola i hvata za njema maksimalna dva boda i osmo mjesto.
Marijan je bio nezadovoljan što je u pretposlijuednjem kolu dobio za protivnika usnulog Andreja. Andrej je jak igrač, ali u treće je kolo, zbog kašnjenja, na turnir ušao bez bodova. Na taj način je Marijan stradao.
Kod Marka i Marije Novak se osjeća rijeđe dolaženje na turnire, što rezultira slabjom formom.
Domagoju je ovo bio prvi turnir na 19x19 na prostor. Nije mu bilo lako. Sve ga je ovo pomalo zbunjivalo. Proći će to. Ne može se preko noći postati jak igrač. Evo i njega među kyu-igračima. To je prvi korak na 19x19.
Slijedeće subote nastavljamo s našim redovnim vikend turnirima u Centru s početkom u 10:30.
bl. Muradenu


Post je objavljen 13.12.2004. u 08:44 sati.