Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/revolucijamladih

Marketing

Superkmetske kronike: Vojska

Već se neko vrijeme kroz naš politički život provlači vojska i njezini članovi. Generali i Željezna Karla, skrivanje, mamci, brljotine i muljotine. Smeta me to što naši generali mogu ići u zatvor a, američki generali ne. Kako možete nazivati sud pravednim i nepristanim a, sami ste pristrani Velikom Policajcu? Koliko su oni civila poklali u....ungh..idemo od početka: u Japanu (Nagasaki i Hiroshima, kao i prašinarsko klanje), Vietnam (napalm i shizofrenični generali), Korea, Srbija, Afganistan, Irak dva puta. Ajde Karla, zovi Amera u sudnicu, pa da vidimo kako se suočavaš s invazijom. No, pustimo generale neka se sami obračunavaju s Karlom, ionako im dobro ide...

Mnogo je važniji dio vojske koji nas se direktno tiče. Regrutacija. Kada klinac napuni osamnaest i smije otvoreno piti i cugati, dobije i od države naređenje da ako je potrebno treba krepat za državu. Pa, klinca otpreme u vojarnu, gdje je podvrgnut opakom drilu, zatupljivanju i uništavanju humanosti. U vojsci od djece čine ljude sposobne i spremne za ubijanje. I to sa dozvolom. A, tada u tom divnom procesu, spoznavanja doživotnih prijatelja, kako neki kažu, naleti koji ludi general i siluje novaka u guzicu. Da ne spominjemo novakinje.

Nije mi nikako jasno, kako ti ljudi, iako nisu u celibatu, osjećaju potrebnim nekoga silovati, a, mogu izaći i naći si neku kurvu, jer ionako nijedna normalna žena si ne bi poželjela vojnika za muža. Ali neeee, oni moraju „prcati“ novake. I što je najbolje nisu ni kažnjeni, ako su oni zapovjednici, mogu raditi što hoće, nije li tako? Pa, očito vojska osim, discipline, moralnog karaktera i čeličenja pruža i program homoseksualne traumatizacije.

Baš nedavno sam gledao jedan plakat HV-a. Na njemu piše: Postani vojni pilot! Tamo su dva pilota i jedna pilotkinja kako u stoje u stavu pozor, te drže guzicu nekako stisnutom. Postani vojna tetkica? Ili je to bio plakat za hrvatski idol? Ne sjećam se više....

Osim toga što će nam vojska? Ovu našu golemu granicu jedva da bi mogao braniti i SAD. Ali dobro, moram imati neki način da se provede koji vojni puč ili državni udar. Ali opet postoji pitanje novačenja. Kakvu korist ima Hrvatska od tisuća vojnika koji svaki dan papaju, oblače se i žive na račun poreznih obveznika? Dobro, neke firme s vlasnicima u političkim vodama opskrbljavaju baze potrepštinama opet na račun poreznih obveznika.

Ne bi li bolje bilo imati profesionalnu vojsku u koju možemo trpati luđake, ubojice i krvožedne manijake, pa nek si daju oduška međusobno i međususjedsko. Ta vojska bi bila manja ali jeftinija, učinkovitija i motiviranija. Ali kamo bi tada otišao višak vojnog osoblja??? Na burzu? Ne, mi moramo štititi naše junake iza linija.

Pa, ali gledajući vojska je dio naše povijesne tradicije. Od kada smo došli na ovo područje, mahnito se koljemo za/sa svoje/im bližim i daljim susjedima. Ubijanje je dio tradicije kad si Hrvat! Baš kao i mržnja, ksenofobičnost, rasizam i shizofrenička opsesija nacionalnošću i svakim pedljom teritorija.

Ali nije sve tako crno. Našim vojnicima je super u vojsci, zamislite kako je malim 12-godišnjim crncima u africi koji moraju se ubijati i to s rupama u lubanji u koje im šamani utrljavaju smjesu baruta i heroina. Pa, juriš, osjećaš se haj, a, ionako nećeš preživjeti duže od nekoliko dana.

Ako ćemo se uspoređivati s Afrikom...


Post je objavljen 11.12.2004. u 02:14 sati.