Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

NBA-5 najboljih teamova


SEATTLE SUPERSONICS (17-3)
Svakako najveće iznenađenje sezone su Sonicsi, imaju najbolji score lige-fenomenalnih 17-3 pogotovo kad pogledate da su imali i dosta težak raspored. Najviše to mogu zahvaliti sjajnom shootu pogotovo onom za 3. Tu naravno prednjači najbolji shooter lige Ray Alllen, Rashard Lewis igra konačno na razini svojeg potencijala. Ispod koša nemaju nekih kvalitenih igrača tako da glavni posao odrađuju Fortson i Evans igrači koji će pokupiti dosta lopti pod svojim obručem, ali su ofenzivno prilično emitirani. Klasični centri Potapenko i James su bliže opisu-letve nego da ih se opiše kao kvalitetne igrače. Snaga Seattla je duga i kvalitetna klupa. 6.čovjek je Vladimir Radmanović koji je najbolji srbogorski košarkaš-bolji i od Peje, ali nikako da postane konstantan. 2 utakmice odigrao odlično pa onda 3 usere. Osim njega dobar je i Antonio Daniels iskusni combo guard. Zasad me razočarao Nick Collison, koji igra svoju rookie sezonu, jer je cjelu prošlu propustio zbog ozlijede. Suludo je očekivati da Sonicsi mogu zadržati poziciju na vrhu zapada. Ipak nakon ovakvog starta trebali bi se bez muka plasirati u playoff, gdje ih većina nije vidjela uoči sezoni. Za nešto više trebali bi imati i inside presence, oni to nemaju, a velike serije se teško dobijaju shootom.
STATISTIKA

PHOENIX SUNS (16-3)
Sjajan potez su napravili ovog ljeta kad su doveli Steva Nash, Kanađanin je ove sezone bez konkurencije najbolji play lige. Statistika su je sjajna, ali niti ona ne pokazuje dovoljno dobro ono što je Nash prezentirao u ovih 19 utakmica. Sunsi igraju briljantnu košarku s mnogo atraktivnih zakucavanja i ostalog popratnog sadržaja. Kako nema centra D`Antoni većinu vremena igra s 4 mala odnosno Marionom na poziciji PF. I inače je ovo All-star krilo hvatalo mnogo lopti, a ove sezone je još poboljšao svoju produkciju i sad ima preko 12 skokova po većeri zajedno s 20-ak poena. Amare Stoudamire napreduje iz sezone i sezonu, pa mu je logično ova najbolja. Prvi je strijelac teama s sjajnim postotkom shoota. Uz bok velikom triju je i Joe Johnson kojeg su se lako riješili Celticsi, a on pokazuje da je definitvno All-star materijal. Quentin Richardson igra dosta slabo, shoot mu je kriminalan. I ovako su daleko najefikasnija momčad lige što će biti kad još on uhvati formu. Ove sezone nema Shaqa na zapadu, tako da taj centarski hendikep gubi malo na težini. Zapravo najveći problem Sunsa je nedostatak kvalitetnih igrača s klupe tako da starteri igraju preko 35 minuta. Unatoč tome mislim da je Phoenix legitiman kandidat za titulu.
STATISTIKA

SAN ANTONIO SPURS(16-5)
Prema mnogima pa tako i meni najveći favoriti za naslov. Imaju sjajno posloženu momčad koja može igrati na vrhunskog razini i u obrani i u napadu. Parker i Ginobili su svakim danom sve bolji i od perspektivnih igrača su postali kandidati za nastup na All-staru. Duncan igra na svojoj sjajnog razini, a Nesterović koji igra u paru s njim u dosadašnjem djelu nije odigrao kako treba. To se prvenstveno odnosi na ofenzivni dio gdje slabo iskorištava situacije koje se otvore dubliranjem Duncana. Kad bi imali jednog napadači kvalitenijeg centra koji može pogodit s poludistance mislim da bi se vidio očiti napredak. Ono što već godinama krasi San Antonio je duga i kvalitetna klupa. Prvi čovjek s nje je ove godine trebao biti iskusni Brent Barry, ali on igra poput nekakvog mladića jednu utakmicu sjajno drugu loše. Drug Janez u momčadi Beno Udrih je prva zamjena Parkeru i zasad igra vrlo dobro, baš kao i Devin Brown. Zaboravio sam spomenuti Malika Rosea koji s svojih 202cm radi sjajan posao. Spursi su trenutno najkompletnija momčad, s najbojim trenerom u ligi-Gregom Popovichem i kao što već napisah prvi favoriti za naslov.
STATISTIKA

SACRAMENTO KINGS(13-5)
Loše su startali u sezonu i mnogo su i počeli otpisivat, da budem iskren i ja sam ih prekrižio zbog svega što se događalo ovog ljeta, odnosno nezadovljstva glavnih igrača u momčadi i odlaska duše momčadi Vladeta Divca. Nakon tog lošeg početka prograli su i sad su u sjajnog seriji. Chris Webber je bez obzira na osporavanja još uvijek prva violina momčadi i najkonstantnijii igrač tokom sezone. Peja Stojaković je igrao očajno prvih 5-6 utakmica, ali u zadnje vrijeme igra na svojoj All-star razini. Mike Bibby je igrač koji mi se nikako ne sviđa i koji je po meni veći problem za tim od Webbera. Ostale face su također iste odlični centar Bred Miller, Doug Christie i povratnik Bobby Jackson. Songaila opet nema adekvatnu minutažu, kao niti Matt Barnes igrač koji me ugodno iznenadio u pojedinim utakmicama, ali ga Adelaman također nedovoljno koristi. Kingsima uvijek fali ono nešto, tako je i ove sezone-jednostavno ne vjerujem da imaju snage za osvojit naslov. Previše je starih igrača u momčadi koji će nakon naporne sezone biti ispuhani, a poznato je i da Stojković nije nit sjenka sebe kad počne doigravanje.
STATISTIKA

ORLANDO MAGIC(12-6)
-konačno neko i s Istoka, potpuno neočekivano dosad su ostvarili bolji score od favorita za osvajanje te konferencije-Detroita, Indiane i Miamia. Trade s Houstonom je očito bio prava stvar-dobili su 3 igrača za startnu petorku. Steve Francis igra puno racionalnije nego je to činio u Rocketsima, a Cat Mobley is red hot u zadnje vrijeme. Ipak priča sezone je sjajan povratak Granta Hilla, koji je puno sporiji nego što je bio, ali je toliko inteligentan da mu niti to ne smeta. Stvarno mi je drago da se vratio u stilu. Na takav učinak Hilla Davis sigurno nije računao, a nije bome niti na odlične prezentacije Dwighta Howarda već na samom početku njegove karijere. Prvi pick ovogodišnjeg drafta ostvaruje double-double u prosjeku i s Emekom će se boriti za naslov ROY(rookie godine). Cato se sad ozlijedio, ali je prije toga također igrao odlično. Sjajan obrambeni igrač, a njegov ofenzivni učinak nije niti tako važan pored ove trojice što zabijaju izvana. 6. čovjek je Hedo Turkoglu koji se također može pohvaliti odličnom sezone. U rotaciju su upala još 2 rookiea-odlični playmaker Jameer Nelson koji ima nesreću da na njegovom mjestu igra Steve Francis inače bi bio u klasi Howarda i Okafora, te naš Mario Kasun koji svakom utakmicom postaje sve bolji i vjerujem da će do kraja sezone naparedovati, čak se usuđujem reći da bi mogao nastupiti na All-staru-naravno u teamu rookiea. Očigledno je da Magicu fali jedan odlični igrač ispod koša, ali unatoč tome ja mislim da bi mogli zagorčati život Miamiju i Detroitu u borbi za pobjednika Istoka.
STATISTIKA

Post je objavljen 10.12.2004. u 22:51 sati.