Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za listu 'Kluba Velebit' - Zagreb 08. 12. 2004.

Još mi se vrte filmovi od netom završene partije s Zoranom krečući se klubu. Stigao sam prvi. Raskomotio sam se, uzeo 'Nacional' u namjeri da malo vidim što se piše, kad stiže Sike. Još se nije niti raskomotio, kad evo i Tomija. Pada izazov i prva je partija Sike – Tomi. Pokušati će Tomi uzvratiti za poraz od prije dva tjedna. Tek što počeše, evo i Marijana. I što će sada Marijan već na mene. Kaže da je baš nekako motiviran za partiju samnom.
Tomi i Sike vojevaše i u kraju sve nešto na sitno. Padalo je na obje strane. Tomi više porušio, a Sike više zagradio. I bijaše to tek 2,5 poena za Siketa. A Marijan? Kao i često, bijaše žrtvom pogrešaka. Gleda sve nekako usitnjeno i kao da cjeline sagledati ne može. Ipak bijaše bolje no inače, 42,5 poena. Želio je odmah revanš, ali to otpade, jer upravo završavahu Tomi i Sike, pa će Sike s Mladenom, a to je prioritet po mjestu na tablici.
Da pogledamo što se sve večeras odigralo.

Siniša Zadjelović - Tomislav Baotić ( ravnopravno ) 1:0 ( 2,5 poena)
Mladen Smud Marijan Sviličić ( 9 prednostih kamenova ) 1:0 ( 42,5 poena )
Mladen Smud Siniša Zadjelović ( 9 prednostih kamenova ) 1:0 ( predajom)
Tomislav Baotić - Marijan Sviličić ( 2 prednosna kamena ) 1:0 ( 3,5 poena )
Mladen Smud Siniša Zadjelović ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 33,5 poena )
Zvonko Bednjanec – Siniša Zadjelović ( 6 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 3,5 poena )

Stanje na listi nakon 08. 12. 2004.
1. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
2. Edgar Glavaš 10. kyu Čakovec,
3. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
4. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
5. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
6. Tomo Krajina 11. kyu Poreč,
7. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
8. Davor Gorički 10. kyu Zagreb,
9. Jasmin Saračević 15. kyu Zagreb i
10. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb.

I kao što rekoh, zamjeniše se protivnici. Siniša na Mladena, a Marijan na Tomija. Sike brzo uletje u zamku i predaje. Kako nikoga novoga ne bijaše, predloži on revanš, što Mladen ponovo, s devet prednosti, prihvaća. U toj drugoj bijaše teška bitka. Prednost Siniše do blizu kraja, kada Mladen uspijeva, greškom protivnika, izvući se i spasiti od poraza. I bi tu 33,5 poena, čak.
Marijan namučio Tomija, kojem pade sredina. Ipak Tomi ima više poena prostora. Na kraju ne vidješe obojica udar za pobjedu, pa bijaše samo 3,5 poena za Tomija. Gusto!
U međuvremenu stiže Damir, koji tek gleda, a po dolasku Zvonka, razgovara s njim o tome, kako bi bilo, i što bi se moglo, kad bi se nekako moglo, da Hikaru bude nekima i u nas zanimljiv, pa da se i garniture može nabaviti u prodaji. Puno lipih stvari govorahu. Kasnije se i ja dotaknuh tema. Stvarno, kako bi to lijepo bilo! I sve se čudimo kako drugi ne vide, da je to coool.
Kako ja krenuh s Damirom o temi, Zvonac se zakači s Siketom uz šest prednosti za listu. Bila, je to borba za treće mjesto na listi. Nastojao se Zvonac opet vratiti bliže vrhu i uspio. Bilo je samo 3,5 poena, ali velikih 3,5. Tako je Zvonac jedini koji je ovaj puta uradio skok na listi.
I bilo je lijepo ovako uz go i besjede o njemu.
bl. Muradenu


Post je objavljen 09.12.2004. u 08:28 sati.