Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

CHAMPIONS LIGA 6. kolo

Odigrane su i zadnje utakmice najjačeg klupskog natjecanja ove kalendarske godine. Kad se pogleda na kraju koje su se momčadi plasirale u drugi krug onda nema nekih velikih iznenađenja.

GRUPA A

DEPORTIVO 0:5 MONACO(Chevanton, Givet, Saviola, Maicon, Adebayor)
-drugi put u godinu dana Deportivo je poražen s 5 golova razlike protiv kluba iz Monte Carla. Prije početka natjecanja Depor je bio prvi favorit grupe, a na kraju su ostvarili samo 2 boda i vjerovali ili ne nisu uspjeli postići niti jedan jebeni gol. Stvarno sramota za momčad Javiera Irrurete. S druge strane Monaco je nakon sjajne prošle sezone ponovo uspio prezimiti u Europi što je velik uspjeh, pogotovo što su ostali bez cjele momčadi. Imaju odlične napadače-Saviola, Chevanton, Kallon, Adebayor, Nonda.

LIVERPOOL 3:1 OLYMPIACOS(Pongolle, Mellor, Gerrard;Rivaldo)
-veliki preokret Liverpoola, junak Beatles towna noćas je Steven Gerrard koji je spektakularnim golom u 85. minuti donio Livepoolu nastavak natjecanja. Da je ostalo 2:1 zbog boljeg međusobnom omjera dalje bi išao Olympiacos. Benitez je napravio odlične dvije zamjene koje su donijele preokret-ubacio je strijelce Mellora i Pongollea. Olympiacos tako unatoč 10 osvojenih bodova ide u Kup Uefa. Igor Biščan nije bio u zapisniku.

GRUPA B

BAYER 3:0 DINAMO(Juan, Voronin, Babić)
-Bayer je izdržao pritisak i posve zasluženo dobio ovaj presudni match. Dinamo nije imao praktički nikakvih šansi, a pokopao ih je vratar Shovkovskiy koji je cjelu većer branio loše-posebno je slabo reagirao kod golova Juana i Babića. Marko je zabio prvi ovosezonski gol u Ligi prvaka, a ukupno je odigroa soldino. S druge strane Goran Sablić je bio jedan od najboljih igrača Dinama, za koji zbog ozlijede nije nastupi Jerko Leko. Kao i Olympiacos Dinamo je skupio 10 bodova, ali i oni putuju za Kup Uefe. Bayer je tako u svom 5. sudjelovanju u Ligi prvaka 5. put prošao ovu fazu po grupama.

ROMA 0:3 REAL MADRID(Ronaldo, Figo 2)
-ishod ove utakmice je bio poznat i prije utakmice, Romi je bilo svejedno kako će završiti susret pred praznim Olimpicom tako da je Del Nerri na teren poslao rezervnu momčad, s druge strane sve Realove zvijzde su se našle na terenu. Gosti su se tako provukli u drugu fazu, premda po pokazanom to nisu zaslužili.

GRUPA C

AJAX2:2 BAYERN( Galašek, Mitea;Maakay, Ballack)
-Ajax se borio za Kup Uefe, na kraju im je i uspjelo. Bayern im nije pomogao u tome jer je suprotno očekivanjima nastupio s najjačim sastavom. Za goste ,koji su i prije izborili plasman u drugi krug, je Robert Kovač odigrao svih 90minuta. Ajax je do 68. minute strahovao za prezimljavanje, ali ih je briga riješio mladi rumunjski reprezetativac Nicola Mitea. Kasnije se i Maccabijeva utakmca rasplela njima u korist.

MACCABI 1:1 JUVENTUS(Dago;Del Piero)
-slična situacija kao i s prethodnom utakmicom. Maccabi je zbog lošijeg omjera u međusobnim susretima s Ajaxom ispao iz Europe, utješna će im biti činjenica da su prva momčad koja je uspjela ne izgubiti i postići pogodak protiv Juventusa. Napadač Dago se usprkos nejakom timu uspio iskazati u realno je da će sljedeću sezonu igrati u nekom jačem klubu. Igor Tudor ponovo nije bio u sastavu Juventusa koji je tako uz Inter i Arsenal ostaje neporažen u Ligi prvaka.

GRUPA D

FENERBAHČE 3:0 MANCHESTER U.(Sanli Tuncay 3)
-kao i u grupi C i tu je sve bilo jasno prije početka večerašnjih utakmica, čak nije bilo niti borbe za treće mjesto. Ova utakmica je sigurno podigla cijenu turkom reprezetativnom playmakeru koji će s Fenerom nastaviti pohod Europom kroz Kup Uefa.

LYON 5:0 SPARTA(Essien, Nilmar 2, Idangar, Bergougnoux)
-utakmica bez značenja, Le Guen je pružio priliku igračima koji ne igraju često. U takvoj situaciji mladi Bergougnox je zabio svoj prvi euro-gol. Lyon je osvojio prvo mjesto što i neće biti nekakva predonost pri ždrijebu s obzirom da praktički nema slabe momčadi koja se plasirala dalje.

Da rezimiramo u 1/8 finala su se plasirali sljedeći:
Monaco
Liverpool
Bayer
Real Madrid
Juventus
Bayern
Lyon
Manchester U.
Chelsea
Porto
Inter
Werder
Arsenal
PSV
Barcelona
Milan


-po onome što su prezentirali dosada moji glavni favoriti za naslov su Barcelona i Chelsea, iako će Barca trebati kupiti ponekog igrača u prijelaznom roku jer im klupa nije duga, pogotovo što se ozlijedio Larsson koji možda uopće više neće igrati.

Post je objavljen 08.12.2004. u 23:59 sati.