Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

David, a message to you (like you care)

Pozicija u koju se upleo ministar unutrasnjih poslova David Blunkett dobiva sve vece dimenzije: osim sto je omogucio vizu (tj dozvolu boravka i radnu dozvolu) filipinskoj dadilji svoje ljubavnice u rekordnom vremenu od 19 dana, ispostavilo se da je dozvolio ljubavnici i mukte prijevoz zeljeznicom, koristeci privilegije koje ima kao clan vlade (nesto kao besplatni pokaz - tj pokaz kojeg placa narod - za muzeve/zene parlamentarnih poslanika). Osim sto je lagao (sto i ne bi trebala biti otezavajuca okolnost za politicare), koristio je javni fond za svoje privatne potrebe. Boris Johnson je barem samo imao ljubavnicu, nije nesto trosio na nasoj grbaci (iako, mozda i jest, tko zna??). I sad kao, svi clanovi vlade se protive prozivanju Blunketta, svi clanovi vlade u sjenci i liberaldemokrati zele da se provede javna istraga i da odstupi. Ovi sto ga brane govore da privatni zivot mora ostati privatan i da to ne bi trebalo imati veze sa duznoscu koju obavlja i spocitavanje sposobnosti da obavlja tu duznost. Ali moze li privatni zivot ostati apsolutno privatan, kada se neizbjezno ispreplice sa javnim po defaultu kada si politicar? Mislim, pa zar je toliko tesko raditi ono sto propovijedas drugima da rade? Sa toliko privilegija, olaksica i ostalih pogodnosti, jos nikako da se srede (mislim na politicare). Pa zar bi toliko bilo tesko ne lagati, ne krasti, ne bahatiti se, ne iskoristavati na racun tudje grbace? Iako, najbolje je rekao Stephen Quinn, kada su ga pitali zeli li ostavku Blunketta ako se u toku istrage ispostavi da je ovaj kriv:

Zanima me samo dobrobit i zdravlje moje zene i djeteta.

Inace, Blunketta su jucer navecer potpuno oprali u popularnom kvizu Have I Got News For You. Naime, kviz se sastoji od 2 vodja timova, Iana Hislopa (urednik satiricke publikacije Private Eye) i Paula Mertona (komicar). Svakog tjedna imaju nove goste (gosti su javne licnosti: politicari, komicari, glumci, novinari) koji se natjecu za simbolicne bodove. A moraju pogadjati ili naslovnice iz proslotjednih novina ili video zapise, i onda ih cinicko/satiricki/ironicki/komicki iskomentirati (obicno se, naravno, obruse na politicke teme). Par puta su imali kao voditelja i Boris Johnsona. Kojeg su onda imali na tapeti prije par tjedana kada je u javnost procurila ona vijest da je imao ljubavnicu. Jedan drugi ex-voditelj, Angus Deaton je bio otpusten jerbo je nesto muljao sa prostitutkama i kokainom. Isto je tako opran u nekoliko epizoda nakon sto je vijest bila procurila u javnost. Ovako kad opisujem nema nekog efekta: mora ga covjek barem jedanput odgledati (a i mora znati sto je trenutno in u UK da bi mogao skuzit zasto je smijesno). Kviz se emitira na BBC2. Mislim da bi ga trebalo uvesti kao obaveznu lektiru za rvacke politicare. Ali dobro, rijeci 'biseri' i 'svinje' mi trenutno padaju na pamet.

PS Ljudi moji, mladozenja nije Velsanin. Pa vidite da se javio, dakle, prica rvacki. It must be love: odrice se vegetarijanstva na 24 sata. Hihihi, vec je potpao pod okupatorsku cizmu.

Post je objavljen 06.12.2004. u 11:39 sati.