Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickness

Marketing

Sv.Nikola ( I )



Eh taj lijepi dan kada primas darove..Fantasticno je to covjece.Kada sam bio dijete stalno sam cekao kad ce vise sv.Nikola da napuni cizmice i da ostavi poklone na raznim mjestima..
Sjecam se jednom da je tata govorio da mora u wc i onda kad se vrati kaze: Pa jeste li gledali jel vam donjeo ista sv.Nikola i onda sestra i ja se zaletimo po cizmama i cipelama trazi jel ima ista .. Onda stari kaze imal ista u sobi i onda naravno tamo bude..
Ali sto je najsmjesnije mi smo vjerovali u tog sv.Nikolu kao da zaista on dolazi i uvijek smo padali na te fore roditelja..
Tek kada covjek poraste shvati sve te stvari oko sv.Nikole i Djeda Mraza(Bozicnjaka) i onda ti bude smijesno sve to..
Evo sad cu vam ispricati jedan dogadjaj koji sam upamtio ..
U nasem gradicu je svake godine kada bi budi sv.Nikola u crkvi bilo priredjivano dodjeljivanje paketica koje su naravno nasi roditelji kupili, a sv.Nikola ko fol je znao sta mi zelimo i tako kada uzme nas paketic i procita ime onda nas prozove i mi dodjemo gore pa se divimo kako je on ipak donijeo ono sto si napisao noc ili 2 prije na papiric i ostavio u cizmicu..Tako sam ja isto dosao na red sa prozivanjem i otisao gore sav sramezljiv da uzmem svoj poklon..Jedini problem bio je KRAMPUS kojega sam se bojao nenormalno..
Kada sam uzeo paketic i posao prema klupi gdje su sjedili moji roditelji i sestra pojavio se on.Krampus je stajao ispred mene i nesto mi govorio..Posao je da me dirne sipkom ali sam se ja tako prepao i poceo bjezati niz crkvu , a on me onda poceo pratiti i strasiti..Sjecam se da sam se derao i plakao od straha...
Tada je dosao stari i pokupio me sa sobom , a ja nisam mogao do zraka doci jedno vrijeme..
Evo sada se smijem dok ovo pisem jer me ovo vratilo u tu 88´. 89´. Godinu.
Kasnije sam vidio kako krampus moga prijatelja stavlja u sepet i ovaj sjedi nako kao da nije nista i to mi je bilo ono cudno..Inace ovaj mali sto ga je nosio bio je malo kretenskog ponasanja pa mu je svejedno bilo nosil ga mama ili krampus..

Eto to je moj dogadjaj sv.Nikole i ovim putem zelim svim Nikolinama i Nikolama da cestitam imendan.

Tra la la la lala la ide sv.Nikola, tra la la la lala la bice darova...


Post je objavljen 06.12.2004. u 02:45 sati.