Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

BUŠIĆ probušio Vasilja!!

HAJDUK 1:0 DINAMO

1:0 TOMISLAV BUŠIĆ!!!!!!!!!!!!!(88.min)

U četvrtak su se modri pozdravili s Europom, a danas su se sasvim približili istoj situaciji što se naslova prvaka tiče. I danas su bili bolji, ali opet ništa od uspjeha. Imaju mnogo igrača koji su došli iz manjih sredina pa možda tu treba tražiti razlog tog pljugerskog mentaliteta.

Baka je kao i u Maksimiru experimentirao i opet zajebao, Hajduk je igrao očajno. Grgurović se valjda ozlijedio ili šta ja znam jer niti Pezzi nije znao zašto je u zadnji čas ispao iz sastava. U početnom sastavu nije bilo niti Turkovića, tako da Hajduk nije imao niti jednog plemenitog veznog igrača u prvih 11. Baka je neočekivano vratio Đolongu i Šutu u početni sastav iako ovi nisu zaigrali od Shelbourna. Obojica su loše igrali i po bokovima je Dinamo najlakše prolazio. Pranjić je probijao Šutu kako je htio i bio je najbolji igrač Dinama danas, preko desnog boka se manje igralo pogotovo u drugom djelu kad Bošnjak više nije imao snage. Dinamo je dominirao na sredini terena gdje su Mujčin i Agić u potpunosti zasjenili Praliju i Damjanović, kad je ušao "mali" Lojić Hajduk je djelovao nešto povezanije, ali to je prvenstveno zbog pada fizičke moći igrača gostiju. U kreiranju pobjede veliki dio je doprinjela Torcida koja je bakljadom prekinula utakmicu na 15-ak minuta, nakon toga Dinamo je ispao iz ritma i Hajduk je ulaskom Turkovića i Dragičevića uspio stabilizirati situaciju i nekako na silu doći do tog pogotka. Bušić za svoj prvijenac u derbijima može ponajprije zahvaliti Mariju Lučiću koji mu je servirao idealnu šansu, a kasnije i sreći što se lopta od Vasilja odbila u gol. Kako sam već napisao radi se o rasnom golgeteru koji neće puno toga napraviti za momčad, ali ga se isplati držati zbog sjajnog osjećaja za gol, momak ima samo 18 godina.

Drugi junak je Tvrtko Kale koji je s autoritetom riješio sve situacije pred svojim golom, pogotovo kod prilika Da Silve i Karića kad je sjajno reagirao. Mate je Neretljak bio besprijekoran danas, pogotovo u zraku gdje od nekih 30 dvoboja nije izgubio niti 1. Vrlo impresivan je i Luka Vučko koji uvijek pravovremeno uklizava i s impozantnom figurom je nenadmašan u zraku. Tehnički ima mnogo prostora za napredak. Mate Dragičević unio je dosta živosti u Hajdukovu igru kao i rutiner Turković- ta dvojica zaključuju listu Hajdukovaca koji će dobiti pozitivne ocjene, premda onaj promašaj Dragičevića vjerojatno zaslužuje atribut najvećeg u sezoni.
Ostali su razočarali, pogotovo Vejić zato je pravo čudo kako Hajduk nije uspio primit gol.

Kod Dinama već spomenutih dobar je bio i Da Silva, ali "samo" dobar s obzirom na njegove mogućnosti. U nastavku gotovo da ga nismo vidjeli. Kranjčar je dobio priliku u drugom djelu, ali osim brojnim izgubljenim lopta ničim se nije isticao. Tragičar se zove Mario Lučić koji je namjestio gol Hajduku i još se jednom dokazao kao promašena kupnja.

Mamić je najavljivao da će rasformirati klub ako kojim slućajem izgube na Poljudu, dogodio se taj slućaj, ali ne postoji niti promil šanse da se Mamić opet sam sebi ne posere u zube. Hajduk će u miru moći napraviti čistku u svlačionici dok će Dinamova zima biti duga i hladna na -8 stupnjeva.

Stadion je bio dobro popunjen, a utakmica će se pamtiti po dosad neviđenoj bakljadi koja je kao što već napisah prekinula susret na 13 minuta, na kraju to je ispao možda i ključni moment susreta.

Post je objavljen 05.12.2004. u 20:03 sati.