Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

8. Jesenski otvoreni go-turnir 2004. Go kluba 'Velika Gorica' - 04. 12. 2004.

5. Vaillantov turnir
Igrano u ‘Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica’
Već peti puta za redom, svake godine, odigrava se tradicionalni Vaillantov go-tunir u Velikoj Gorici. Ovaj turnir se sastoji od dva dijela. Prvi je za početnike igranjem atari-goa. Sudjeluju učenici osnovnih škola, koji na svojim go-sekcijama uče osnove zarobljavanja i branjenja kamenčića. Ovaj puta su došli samo učenici O.Š. 'J.Habdelića' i 'Centra za odgoj..'. Osobno sam se nadao da će doći, možda, netko iz zagrebačkih knjižnica ili Karlovca. Zanimljivo je da ih puno više dolazi i na svaku od školskih go-sekcija.
Dominirali su učenici iz velikogoričkog Habdelića. Leopold je sve pobjedio, a jedini nerješen rezultat je ostvario u poslijednjem kolu protiv Antonia. Tada je već osigurao prvo mjesto. Njemu je preporučeno da ostane i na slijedećem turniru, jer mu je to prigoda za osvajanja kyu-a. Za startni 25. kyu je potrebno odigrati turnir na 19x19, što podrazumjeva poznavanje pravila igre i snalaženje u igri na prostor. Nije imao vremena za to. Bod za Leopoldom je bio Josip. On je krenuo igranjem goa nešto kasnije u ovoj generaciji, ali je to činio redovno dobrim rezultatima. Na svakom turniru rezultatom pokazuje napredovanje u kategoriji, pa je tako bilo i ovaj puta. Sada je 4. interna kategorija. Mali David je krenuo s tri pobjede, ali tada gubi od prve dvojice na turnitu i završava na trećem mjestu.
Po završetku su svima podjeljene nagrade, jer Vaillant je dao raznih stvarčica iz svog promidžbenog fonda. Po tome to i je Vaillantov turnir. Sretni i veseli, neki s majicama, neki s trokutastim flomasterima, kemijskim olovkama, privjescima odoše kući.

Konačna tablica turnira:
atari-go na 9x9 - svak sa svakim
1. Leopold Heller 6. interna kategorija 11 bodova
2. Josip Štajdohar 3. interna kategorija 10 bodova
3. David Vračan 3. interna kategorija 8 bodova
4. Antonio Pavlović 3. interna kategorija 7 bodova
5. Monika Riđanec 25. kyu 4 boda
6. Josipa Dolenac 3. interna kategorija 2 boda
7. Ana-Marija Riđanec 2. interna kategorija bez bodova

Nove kategorije: 4. interna kategorija: Josip Štajdohar

S malim kašnjenjem, koje je bilo uslijed završavanja turnira atari-goa, krenuo je i glavni turnir. Računao se ujedno i za niz Jesenskih turnira GKVG, a igrao se po pravilima toga niza turnira. Bio je to go na 19x19 po švicarskomi sistemu uz partije handicap -2. Vrijeme za razmišljanje 30 min. po igraču i byoyomi 15 sek/potez.
Ovaj puta je to bio međunarodni turnir, jer nas je svojim dolaskom počastio naš dragi prijatelj Timotej Šuc iz Ljubljane. Timi je 2. dan i jedan je od favorita ovog turnira. On je to i dokazao rezultatima i osvajanjem prvoga mjesta.
Najugodnije iznenađenje, a to pomalo više i nije, je ostvario Matej Zakanj. U prvom je kolu u ravnopravnoj pobjedio za dva kyua jačeg Sinišu. Pobjede protiv Marka Ugarčine i Zvonimira Landeke su bile donekle i očekivane, mada su tu bili i prednosni kamenovi. U poslijednjem kolu su on i Timotej igrali odlučujuću partiju za prvo mjesto na turniru. Promatrao sam veći njen dio. Bilo je tu 9 prednosnih kamenova, ali imao je Matej mogućnosti. Treba i dalje raditi i učiti. Matej to zna i ja stoga vjerujem da će od njega stasati jak igrač goa. Jasno, da su tu i druge obveze. Kao prvo tu je škola. Matej je svijestan svega toga.
Treća je moja malenkost. Imao sam zanimljivu partiju s Timotejem, ali ode za 12,5 poena. U završnici sam zveknuo jedan bezvezni potez i izgubio devet poena. Bilo bi možda tu i još ponešto, ali smo obojica bili u vremenskoj oskudici. Imao me, svaka čast!
I Zvonko, kao četvrti, je izgubio samo od Timoteja. Bili smo jednaki i po bodovima protivnika, a ja sam nadmašio Zvonka tek u bodovima protivničkih protivnika.
Zvonimir Landeka igra vrlo ozbiljno. Pokazao je da je zreo za jači od početnog i prelazi u 24. kyu.
Zanimljivo je bilo i to da je Marko Vračan opet odigrao jednu partiju, koju je izgubio za samo 0,5 poena. Postao je stručnjak za takove poraze. Desilo mu se to ovaj puta u partiji sa Sinišom.
Konačna tablica je bila:
1. Timotej Šuc 2. dan 4 boda i zbroj bodova protivnika 10
2. Matej Zakanj 12. kyu 3 boda i zbroj bodova protivnika 10
3. Mladen Smud 2. dan 3 boda i zbroj bodova protivnika 9 i zbroj bodova protivničkih protivnika 33
4. Zvonko Bednjanec 2. kyu 3 boda i zbroj bodova protivnika 9 i zbroj bodova protivničkih protivnika 31
5. Zvonimir Landeka 25. kyu 2 boda i zbroj bodova protivnika 8 i zbroj bodova protivničkih protivnika 35
6. Siniša Zadjelović 10. kyu 2 boda i zbroj bodova protivnika 8 i zbroj bodova protivničkih protivnika 26
7. Marko Vračan 10. kyu 2 boda i zbroj bodova protivnika 7 i zbroj bodova protivničkih protivnika 31
8. Marko Ugarčina 15. kyu 2 boda i zbroj bodova protivnika 7 i zbroj bodova protivničkih protivnika 27
9. Marijan Švarc 19. kyu 1 bod i zbroj bodova protivnika 8 i zbroj bodova protivničkih protivnika 30
10. Darko Dolenac 25. kyu 1 bod i zbroj bodova protivnika 8 i zbroj bodova protivničkih protivnika 25
11. Drago Ilijaš 25. kyu 1 bod i zbroj bodova protivnika 6

Nove kategorije:
11. kyu: Matej Zakanj
24. kyu: Zvonimir Landeka

Slijedeće subote 11. 12. 2004. igramo u Velikoj Gorici 'Veliki jesenski go-turnir'. Rezultati toga turnira se boduju za rating-EGF. Početak u 09:00. Poziv svima u borbu za bodove u europskoj konkurenciji za rating. Turnir je otvorenog tipa. Granice nisu važne.

bl. Muradenu


Post je objavljen 05.12.2004. u 18:29 sati.