Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Sram has left the building…

Jadranka Kosor:´Prije nekoliko dana (op.a. prije samoubojstva) primila sam Bujasovo pismo. U tom pismu zahvalio mi je na mom osobnom trudu, kao i mojih suradnika u izradi novog zakona o braniteljima…´
E Jaco, Jaco. Ta što nadodati Jaco. Što reći kada si ti već sve, uz sveprisutnu suzu u oku tvom, i sama blagoglagoljivo rekla. Tako se ponosim tobom Jaco! Ispunjaš mi srce ponosom, a oči suzama. To je to Jaco! Tako se postaje gđa.Predsjednica!

Do sada si se kao što vidim, uspješno pridržavala propisanog izbornog plana – to je za pohvalu. Bila si nezamjetna, siva i bezlična. Odlično! Ne naglasiti u javnosti ni jednu karakternu crtu – to je pravi put do Pantovčaka!
Pokazala si snalažljivost – iako strastvena pušačica, javnost te ni u kojem slučaju nije smjela vidjeti sa cigarom u ruci. Pred kamerom pušenja nema – bravurozno Jaco! Ta nisi ti neka Ševe tamo - da pušiš. Kako odlično! Kako dvolično! To je lice kojim se ponosim! To je lice pravog političara!
Pokazala si slijepu vjernost – kud tvoj mili Ivo okom, a ti brže bolje skokom. Ma bravo! Bravo!
Pokazala si partijsku programiranost – bez dozvole stranke nema osobnog mišljenja o pobačaju i ženskim pitanjima, ma jok! Osobno mišljenje – što je to? To carice! To se traži!
I sada, kao šećer za kraj – preko leša do predsjedničkog veša! Samo naprijed Jaco! To je to, to je pobjednička taktika - oko rosno ti ljubim! Tako se dolazi do donjeg rublja predsjedničkih inicijala I.S. ups… ovaj… J.K. Tako se to radi! Pokaži im svima Jaco! Svima im pokaži! Svima naglasi kako je pokojnik prije smrti pisao TEBI, zahvalio se TEBI, rekao TEBI, svima naglasi kako je eto - i to dokaz TVOJE suosjećajnosti i empatije. Skoro kao druga Majka Tereza, sa svima spremna u svako doba dana i noći – plakati. Prije negoli se ubiju. To u narodu pali!
I to sve ispred predizbornog plakata, u kaputiću krznom ovjenčanim – ma upravo divno! Upravo licemjerno divno! A ako ne licemjerno, onda upravo - neukusno divno! Neukusno. Jaco - tako se tobom ponosim! Zato svima obavezno naglasi kako si baš ti – pravi predsjednički materijal. Ponosu moj!
I za kraj… dopusti mi Jaco da sada i ja (ovako puna ponosa) – evo tebi (punoj nečega drugoga) odblagoglagoljim koju:
Srami se Jadranka!
Sram te može biti Jadranka!
Sram te bilo Jadranka!
Kako te nije sram Jadranka?!
Gdje ti je sram Jadranka?!
Sramota na te Jadranka!


Post je objavljen 05.12.2004. u 17:48 sati.