Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whyalla

Marketing

Mladost drustvo zaruke i vjencanje !


Klikni na sliku za vecu sliku!

1959/1960 sam zavrsio elektricarski zanat, polagao sam ispit na DINAMO igralistu.Odmah od pocetka sam radio na terenu jos i 1959 godine sam bio po Popovaci,Ivanic Grad, Kutina i Novska.
Radilo se je puno ,a isto tako i pilo ponekada cjeli dan, pa onda potegni drugi dan ,jer se je placalo po napravljenom poslu.
Obicno smo isli natrag doma u Zagreb petkom navecer ili malo ranije subotom, i vracali se ponedjeljkom ujutro.
Vecina majstora je bila starija od mene svi su pili tako da je postala pijaca dio mojega zivota …sve pomalo doslo je do rano ujutro svi na par konjaka pa za rucak par casa pive ili vina ,a na vecer obavezno teska pijaca.
Ponekada smo znali sjesti u kola i otici po stotine kilometra okolo pa se opijali i po cijelu noc i dva dana…ponekada sam uspjeo izbjeci ali bilo je sve teze ,jer je zakon bio svi radimo sve jednako…kada se radi svi radimo kada se pije svi pijemo.
Srecom da smo uvjek imali privatne poslove kao stavljanje struje u cijelu novu kucu pa smo to napravili i pokrivali novce za pijacu.
Eto djetinjstvo je bilo sve samo posao nikakove razonode I sada sam to prihvatio bez da sam si predbacivao ili izbjegavao.
Ali to me je kasnije u zivotu kostalo mnogo…jer ne moze se biti ozenjen ,piti i imati familija…pogotovo jos ako supruga ne voli takav zivot.
Bilo je na terenu u 1961 da sam upoznao divnu lijepu djevojku ,koja je bila veoma povucena…poceli smo ici u kino kao prijatelji i hodali jedno cetri mjeseca ,prije nego smo obadva uvidjeli da se volimo i da cemo se zaruciti.
Ona nije znala da ja dosta pijem , a i malo sam smanjio jer sam radio samostalno tako da sam mogao izbjeci drustvo.
1961 smo se zarucili…28/4/62 smo se ozenili…i sa obzirom da nije bilo mjesta kod mene sa roditeljima otisli smo odmah u podstanare u Vlasku u jednu sobu.
Ja sam je sredio omalao, pregradio sa zavjesima u malu kuhinju i ulaz i drugi dio je bila dnevna i spavaca soba.
Tramvaj je prolazio ispred prozora samo 5 metra, sve se je treslo, bilo je veoma bucno …ali sta se je moglo takav je bio zivot.
Obadvoje smo radili ja sam i dalje isao na teren, ali ne kao prije…i dalje se je cugalo,
Ali supruga jos uvijek nije znala koliko sam daleko otisao sa pijacom ,jer sam mogao popiti veoma mnogo…i dosta dobro podnasao.

NASTAVAK SLIJEDI!


Post je objavljen 02.12.2004. u 17:50 sati.