Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wolfwoodscrowd

Marketing

Na webu mrzim...

...kad weber promijeni default ('bem ti hrvatski jezik u informatičkom žargonu) pokazivač (kursor) pa više ne znaš što je link a što nije.
...kad se linkovi otvaraju u novom prozoru, a pogotovo kada to rade sa stranicama unutar istog site-a. Ok, ima opravdanih slučajeva kada se može koristiti pop-up ali većinom to nije slučaj. Obzirni weberi omogućuju korisniku da odabere da li će u istom ili novom prozoru.
...kad je navigacija u Flash-u ili u Javi. U Javi je ima sve manje ali poneki weber je stavi tamo gdje joj stvarno nije mjesto (www.hvar.hr).
...intro ekrane koji se ne mogu prekočiti.
...kul vijesti koje u nekoj kutiji idu gore-dolje. U pravilu prebrzo ili presporo i ne mogu se zaustaviti.
...prenatrpane stranice u puno stupaca. Poput VIP-a koji ima 5 stupaca natrpanih u <800px širine.
...stranice dizajnirane specijalno i samo za jedan browser i jednu rezoluciju. Veliki kaktus na .hr web sceni dodjeljujem izdavačkoj kući Profil čije stranice možete pogledati samo ako imate 'one and only' IE.
...ljude koji misle da se za sliku od 800x600px pixela thumbnail radi tako da se u img tagu definira width od 100 i height od 75.
...webere koji stavljaju zvukove na stranice. Najekstremniji likovi stavljaju zvukove u flash bannere što je posebno iritantno.
...one koji onemogućuju desni klik mišem ili na drugi iritantan način pokušavaju 'zaštititi' svoju stranicu. Ako želite napakostiti takvima instalirajte Mozillu i Firefox, u izborniku nađite (ili stisnite Ctr+I) Page Info i imate njihovu stranicu ogoljelu do kostiju i nareckanu na osnovne komadiće.

Nastavak slijedi...


Post je objavljen 26.05.2004. u 13:12 sati.