Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Skupa Ataka V

Došao sam do petog nastavka! Očekujte mnoštvo specijalnih efekata i prežvakanu priču, ipak je peta obrada originalne ideje. Bord se dogodio u parskoj lizi ZBK-a sinoć. Igrali smo meč protiv para Orešković - Majder i par bordova do kraja imali smo meč u džepu sa barem 15 IMP - ova prednosti.

  X
J X X
A Q J X X X
K X X
 
K Q X
A X X X X
K X
X X X
  A J 10 X X X
K Q X X X
-
X X
  X X X
-
9 X X X X
A Q X X X
 


Dealer je West. Otvorio je jedan herc, North je intervenirao sa dva karo. East je kontrirao i onda je South rekao pet karo! Sad se na bordu više ne zna ništa i treba pogađati. West kaže 5 herc, North passira a East diže u 6 herc. To je sada bilo dovoljno svima pa je North na ataci. Jesam li vam rekao da sam bio North ? Nisam ? Pokušavam zaboraviti pik ataku. Netko mi je sugerirao ataku singla na malom slemu pa sam poslušao. West je složio svih trinaest štihova.

Na drugom stolu Seka i Antić licitirali skoro jednako, samo su rekli sedam karo na šest herc. Tamo je East atakirao hercapa je North složio trinaest štihova. Zar je bilo teško atakirati asa na sedmicu? Nije teško vidjeti da svi preventivno licitiraju nivo-dva više pa možda i nisu sve boje pod kontrolom.

Poslije borda se okupio okrugli stol znalaca da iskomentira nemili događaj. Trebalo bi sa Southovom kartom licitirati 3 tref pa nakon toga piliti po karonu dok se protivnici ne umore. 4 karo, 5 karo , 6 karo... North sad zna atakirati tref jer partner ima nešto u toj boji. Meni je takav licit stran jer sam se naučio kad imam fit odmah potvrditi i skočiti na pravi nivo. Ali fakat je dobar. Jedino je opasno što protivnici kad izvode svoj kontrakt imaju više informacija o bordu.

Post je objavljen 01.12.2004. u 17:45 sati.