Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Evanđelje po Ivanu

E Ivo moj, kao što bi Ti-to rekao Ivo bogamu – pa koji je tebi reproduktivni organ? Ha?! Ajmo Ivo skinuti već jednom te maske koje nosiš umjesto obraza i reći bobu bob, a popu pop. Slušam jučer onog tvog Jarnjaka (e tvoj, tvoj) koji otprilike veli sljedeće: Odbor je došao do zaključka da agenti POAe nisu u ispitivanju novinarke H. Puljiz prekršili nikakve zakonske odredbe, niti prešli granice svoje jurisdikcije, a ako je novinarka Puljiz njihovo ispitivanje ´osobno doživjela´kao pritisak – oni se ispričavaju. E pa Ivo nevalja ti posao.

Slušaj milo moje, ajmo mi skratit priču i tući odmah u glavu – svima je jasno Ivo, pa i onom očerupanom vrapcu na grani, da ove riječi koje su izašle iz Jarnjakovih prljavih usta nisu njegove – nego tvoje. Ma da-da reći ćeš, prešle jesu preko njegovih usana, ali Ivo ajmo prestat srat i otvoreno reći – riječi su tvoje.
Ti si taj Ivo koji si na čelu HDZa.
Ti si taj Ivo koji si na čelu Vlade.
Ti si taj Ivo koji je riječi izgovorio, izdiktirao, prenio, naredio.
Ti si taj Ivo koji bez imalo skrupula braniš interese svoje stranke, a ne hrvatskog građanina.
Ti si taj Ivo koji, zbog te iste stranke – braniš vlastiti kriminalni kadar u POAi, unatoč njihovoj neoprostivoj grešci u koracima.
Ti si taj koji braniš kriminalce jer ih još uvijek trebaš.
Ti si taj Ivo. Ti si taj.
A čemu to Ivo, daj mi reci? A vrlo dobro znaš da si pogriješio. Pogriješio si, pogriješio… znaš da jesi – ali ne želiš priznati. A hoćeš da ti ja kažem zašto ne želiš priznati? Ma znaš ti i to – zato jer si odavno na putu bez povratka. Već si odavno Ivo moj zakoračio u govna iz kojih više nema povlačenja, ne bez smrada i šporkice. A smrad koji si ovim izazvao – nepodnošljiv je Ivo, nepodnošljiv! Samo jedno ne znam, jesi li i toga svjestan?
Ivo, pazi sad vamo - reći da agenti nisu prekršili nikakav zakon, i reći da je H. Puljiz ˝umislila˝da su joj prijetili činjenicama i snimkama iz privatnog i seksualnog života – to reći Ivo moj – ne da je degutantno, ogavno, nisko, bezobrazno i bez-obrazno, već je i – kriminalno. Laž je Ivo kriminal. A ti Ivo - lažeš!

I batrgaj se ti kontraargumentima koliko te volja – ali Stipe je ovaj put u pravu. A tebe više boli što je Stipe u pravu, nego što si ti Ivo u krivu. I s tim smo došli do tvog pravog lica – ti si Ivo zavidan. Jadno, bijedno i moći željno. Baš kao nekad i Ćaća tvoje stranke. Unatoč svom tvom obrazovanju i kulturi, unatoč svim dobrim potezima koje si do sada povukao(počevši od Hristosa), unatoč svim tim pozitivnim koračićima – tvoje pravo HDZovo lice u potajici je skrivećki čekalo. I evo ga na – HOP! Tu je. A jeli moglo drugačije? Ha?
Jeli moglo Ivo – bogamu!?!


Post je objavljen 30.11.2004. u 22:03 sati.