Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

7. Jesenski otvoreni go-turnir 2004. Go kluba 'Velika Gorica' 27. 11, 2004.

Igrano je u ‘Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica’ - Kolodvorska 90. Vrijeme za igru 30 min po igraču uz byo-yomi 15 sek / potez. Komi je u egalu bio 6,5 poena. Sistem natjecanja je bio švicarac uz partije handicap -2 u razlici kategorija. Igrano je pet kola.

Konačni redoslijed je bio:
1. Tajana Tumpa 7. kyu uz svih 5 bodova i zbroj bodova protivnika 11,5
2. Mladen Smud 2. dan uz 4 boda i zbroj bodova protivnika 14,5
3. Matej Zakanj 13. kyu uz 3 boda i zbroj bodova protivnika 14,5
4. Tomislav Baotić 8. kyu uz 3 boda i zbroj bodova protivnika 10
5. Siniša Zadjelović 10. kyu uz 2 boda i zbroj bodova protivnika 13
6. Marko Ugarčina 15. kyu uz 1 bod i zbroj bodova protivnika 13
7. Zvonimir Landeka 25. kyu uz 1 bod i zbroj bodova protivnika 12
U zbroju bodova protivnika, za ona kola gdje protivnik nije igrao (ne zbog neparnog broja natjecatelja), računa se po pola boda za svako takovo njegovo kolo.

Nove kategorije: 12. kyu: Matej Zakanj
Dva vikenda nije bilo vikend-turnira u Gorici. Društvo kao da se malo osipalo. Ustvari cijelu jesen nas nekako manje ima na ovim turnirima. Turniri su ipak tu. Ovaj mali prekid ej bio uslijed zauzeća prostora u kojima igramo drugim aktivnostima u vrijeme naših turnira.
Startalo nas je skromnih šestoro. To ipak ne znači da nije bilo zanimljivo. Već u prvom kolu možda malo iznenađenje, koje to već i nije. Matej je pobjedio Tomislava. Velike su grupe bile u igri; veliki padovi. Mladen s devet prednosti pobjeđuje Sinišu. Ko pauk plete mrežu oko Sinišinih grupa i kada Siniša primjeti namjere, već bude kasno. Tajana, dajući šest prednosti, pobjeđuje Marka.
U drugoj rundi Siniša stradava i od Tajane, a Tomislav i od Mladena. Matej igra ravnopravno s Markom i pobjeđuje. Očekivano bijaše, jer je za dva kyua jači. Stigao je i Zvonimir, ali su parovi već bili određeni, pa mu ostaje samo bod bez borbe, ali i bez sos-bodova.
Taja je u trećoj rundi krknula i Mladena. Odnos između njih dvoje pao je na šest prednosnih kamenova, ali Taji to nije problem. Reklo bi se čak uvjerljivo za 23,5 poena, a po igri je moglo biti i više. Matej je zaredao i treću pobjedu za redom i to protiv školskog prijatelja Zvonimira sa devet prednosti. Tomislav hvata prvi bod s pet prednosti protiv Marka, a Siniša bod dobiva bez borbe zbog neparnog broja natjecatelja.
Tajana nastavlja bez zastoja. Pregazila je i Mateja s četiri prednosna kamena. Više je izgleda nitko ne može zaustaviti. Mladen nakon poraza opet bilježi bod s devet prednosti protiv Zvonimira, a Tomi se trgnuo pobjedivši u ravnopravnoj Siketa.
Zadnje kolo samo potvrđuje Tajaninu pobjedu na turniru. Očekivano je pobjedila Zvonimirra s devet prednosti. I na prošlom je turnira osvojila sve bodove kao i sada. Što reči za Taju? Čini se da je došlo njeno vrijeme. Mladen u borbi za drugu poziciju pobjeđuje Mateja s devet prednosti, a Sike ostvaruje svoju prvu pobjedu danas protiv Marka, a bilo je gusto.
Na slici uz post su dvije velike prijateljice Tajana i Tea. Tajana je prvakinja Hrvatske, a Tea doprvakinja. Ovaj puta igrala je samo Tajana.
Slijedeće subote u Centru od 09:00 je atari-go turnir za interne kategorije, a od 10:30 redovni turnir na 19x19. Biti će to tradicionalni Vaillantov turnir u obilje nagrada iz promidžbenog fonda firme Vaillant. Na turniru 19x19 očekujemo i igrače s 6. internom kategorijom, a iz Centa i sa 7.

bl. Muradenu


Post je objavljen 28.11.2004. u 19:48 sati.