Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Atari-go natjecanje u knjižnici za mlade na Starčevićevom trgu u Zagrebu - 26. 11. 2004.

Gužva u prometu na Savskoj. Izgleda mi da neću stići na početak rada, ali, nadam se Zvonkovoj točnosti. Od Savske do Starčevićevog trga idem pješiće. Vjerojatno sam tako tamo prije od slijedećeg tramvaja.
Malo sam zakasnio, ali vidim već se radi. Zvonac igra s troje odjednom partije za učenje. To su one partije u kojima on nastoji izazvati protivnike da nešto vide i tako nauče. Tko vidi, pobjedi. Jačima ostavlja teže stvari za uočiti.
Sjedam i ja i igram. Nisam kao on. Ja jednostavno sve premlaćujem, ali tjekom partije pokazujem što bi bilo bolje. Znaju oni tko je koliko jak, ali neznaju kakova je za to vještina i znanje potrebno. Da nebi spuštao nivo zahtjevnosti obično dajem prednost. Tako najčešće kažem: ‘Ti meni samo jedan kamenčić trebaš zarobiti za pobjedu, a ja tebi cijelu ploču.’ Gdje je tu motivacija pobjeđivanjem? Tko uči i radi, napreduje. O tome se i razgovara. Go nije igra ‘crnoga Petra’. Za dobru igru treba truda, učenja, znanja, vještine. Djeca su već uvidjela da pobjeda protiv Zvonka nije nešto veliko i da im on popušta, ali tako podosta toga i nauče. Zvonko je jednostavno dobar striček!
I danas je bio turnir. Evo kako je to izgledalo na kraju turnira.

1. Filip Pejanović 6. interna kategorija 11 bodova i zbroj bodova protivnika 40
2. Marul Kuljiš 2. interna kategorija 8 bodova i zbroj bodova protivnika 34
3. Željko Lončar 4. interna kategorija 7 bodova i zbroj bodova protivnika 40
4. Zlatko Lončar 3. interna kategorija 6 bodova i zbroj bodova protivnika 39
5. Gaj Dučak 2. interna kategorija 6 bodova i zbroj bodova protivnika 34
6. Branimir Marković 2. interna kategorija 6 bodova i zbroj bodova protivnika 28
7. Petar Milislavić 3. interna kategorija 5 bodova i zbroj bodova protivnika 38
8. Dora Marković 1. interna kategorija 4 boda i zbroj bodova protivnika 29
9. Dino Alić 1. interna kategorija 3 boda i zbroj bodova protivnika 18

Filip je 6. interna kategorija i spada u odnosima među članovima mladih igrača gradskih knjižnica u jaču skupinu. Oni m, ako ih je više igraju odvojeno go na ploči 13x13. Ovaj puta je Filip bio jedini takav ovdje i priključen je ostalima u igri atari-goa. Na kraju je dobio i diplomu za osvojeno jesto posebno, a svi redom niže smatrani su za mjesto više od stanja u prikazanom redoslijedu. Tako je pobjednik za atari-go igrače bio Marul, a braća Željko i Zlatko drugi i treći.
Odlično je krenuo Branimir, ali je nakon poraza od Filipa napustio natjecanje.
Ozbiljno se igra. Sve više trikova se zna. Sve smo jači, a neki su danas osvojili i bolje kategorije. To su: Marul Kuljiš, a i Branimir Marković s novim 3. internim kategorijama.

Oni s 6. internima bi trebali već brenuti put kyueva, a to znači na igru na velikoj ploči na neki od pravih velikih turnira. Imamo ih u Velikoj Gorici. Sve više se priča o sličnoj potrebi i u Zagrebu. Zamislite, ‘Zagrebački vikend-turniri’. Prava stvar zar ne?
bl. Muradenu


Post je objavljen 28.11.2004. u 19:15 sati.