Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvaticausa

Marketing

I kako Amerikanci slave Thanksgiving?

najgluplje pitanje koje me mozete pitati. Ne znam! Nisam posjetila svakog stanovnika SAD-a i napravila statistiku tko s cime puni puricu i sto se gleda.Nisam surfala po internetu i trazila provjerene podatke o tome tko ce jesti Deviled Eggs a tko ne.
Znam samo kako obitelj Mims slavi, kao individualna grupa. Samo nemojte generalizirati i lijepiti oznake po ljudima, moliv vas lijepo. Tipicno i normalno ne postoji, oni su jednostavno ono sto jesu, isto kao sto sam ja samo ja, a ne ono sto radim, i neovisno o narodu kojem pripadam.
Let's remain open-minded, ok?


Uglavnom, lijepo sam se naspavala, za pocetak. I za razliku od skolskih dana, kad idem spavati poslije ponoci a budim se u 7. Ne zelim provesti pola zivota spavajuci, spavat cu kad me ne bude bilo. A dotad ima toliko stvari koje treba napraviti i avantura prozivjeti da bih to vrijeme potratila spavajuci.

E onda me Calen izazvao na partiju saha. Volim sutjeti dok igram sah, jer onda vidim koliko se onaj drugi nervozira...hehe,. A prvi znak da osoba gubi je kad se pocne ispricavati za svoje greske.
E kad sam ga na kraju ostavila samo s kraljem protiv mog kralja, lovca, skakaca i topa, onda je izmislio neko svoje pravilo i rekao da je izjednaceno (i zbrisao samo da ne mora dovrsiti igru). Ako mene poznate, onda biste znali da sam kipila u sebi. Ne zbog igre,jer je on znao da sam pobijedila. Nego jer mi je ukrao onaj tren za koji se igra sah protiv lazno samouvjerenih ljudi. Da ih duboko pogledas uz blagi smijesak dok izgovaras carobne rijeci sah-mat.

Al ljutnja me prosla kad je za Calena poceo los dan. Starci su se toliko obrusili na njega, ko frustrirani orlovo, zato sto "treba odrasti, ne cijeni obrazovanje koje mu skupo placaju, samo misli na hokej, cak ne zeli ni raditi ovo ljeto a morat ce naci posao, jer ga ne zele uzdrzavati kad mu bude 25.." Auch! I mogu misliti kak mu je bilo, a ja sjedim kraj njega u autu. I znam kakvo misljenje imaju o meni. Blago receno, dive mi se. (mom egu to godi, al ne znam bas jel se imaju cemu diviti)

Al onda smo stigli do kuce Terrinog buraza Tya. Tye i Annie, zenica njegova, zive izvan grada na nekom rancu, al nedavno su prodali konje. SMrc...
Njihov sin Zack , klinjo od nekih 11, 12 godina je tako Calenov bratic. Cousin. Volim tu jednostavnost, svi su cousins. A ne mi
;bratic, trece koljeno, sestricna preko babinog sina zene, dvaput pomaknuto....

Tamo je bilo jedno 18 ljudi. I svi su fora, posebno Terrina mama. Stara je legenda, baka o kakvoj mozete sanjati, koja ce se zezati s vama, nije senilna, i moze cak zamijeniti frendicu.
Nije ni cudo da onda ima 4 fenomenalna sina i kcer (Terri). OD ta 4 buraza, 3 su bila tu, 4. dolazi za BOzic jer zivi u Washingtonu.(I jedini koji ne kocka..jel ima neka veza tu?) 3. brata sam upoznala danas, Gary. Covjek je u nevjerojatnoj formi, a vec u 60-ima. Nikad ne bi rekao! Cak mi nije ni rekao da je bio u All-State kosarkasoj ekipi u mladim danima, vec sam to doznala od buraza mu Rona kad sam ga pobijedila u kosarci.


Soba na katu je ko soba koju natrpate svime dok igrate The Simms i koristite sifru za varanje. Stol za bilijar, ping-pong stol, air hockey, pikado, sah, klavir, mini-kosarka, karaoke......Cista zabava - i kad dode 18 ljudi dan samo proleti.

Ricky i ja smo igrali bilijar (pobijedila), pa Calen i ja (pobijedila), pa pikado s Calenom (pobijedila), pa s Rickyjem(pobijedila), air hockey s Calenom (pobijedila), sah s Ronom (izgubila), air hockey sa Zackom (pobijedila), ping-pong s Calenom (izgubila).
a morala sam mu pustit nesto da pobijedi. Salim se, istina je da mi ne idu sportovi s reketom, bio to tenis, squash, ping-pong.
Al zato je kosarka (ta u kuci) s Garyjem bila super. (pobijedila) i s Calenom (pobijedila)
Jel se vidi da volim pobijedivati ?

A sad stvarno o smislu Thanksgivinga - hrana. Puno hrane, razlicite hrane...od koje ja najvise volim vocnu salatu i pitu bake Mims. Pita za bogove! mmmmmmm....
Kad smo kod pite, gledali smo neko natjecanje prije 10 godina u kojoj Phil (my host dad) mora jesti pitu bez ruku jeld, s povezom. AL on misli da se svi natjecu, i ostali su mu zapravo smjestili pa samo stoje oko njega i navijaju a on se pati s pitom....

I vecer se polako dosuljala na vrata, kako svi dosli tako i otapkali svojim domovima.
Pa tako i mi, iscrpljeni, dosli doma, okupili se na i oko kauca kraj tople vatrice u kaminu i poceli gledati Rockyja (yo, Adrienne! ..)
za kraj prelijepog Thanksgiving-a.


Post je objavljen 27.11.2004. u 19:14 sati.