Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

U Kotoribi, na mađarskoj granici...

Uskoplje.blog.hr želi biti, između ostaloga, i svojevrsno virtualno okupljalište Uskopljana, pa ću povremeno na ovim stranicama donositi i raznovrsne vijesti o Uskopljanima koji žive i rade izvan Uskoplja. Dakako, te tekstove neću donositi po nekom unaprijed određenom redu, već nasumce, onako kako mi podatci o određenoj osobi iz Uskoplja budu dostupni, odnosno, onako kako ih budem pronalazio. Također, očekujem da će se neki Uskopljani i sami javljati i skretati pozornost na sebe i druge oko sebe.



Gdje su i što rade: Ljuban Škraba

Prvi od Uskopljana izvan Uskoplja (a takvih je gotovo kao i onih u Uskoplju), koji mi je došao “pod olovku” jest “pristupačni, jednostavni i nasmijani, pun energije i planova” svećenik Ljuban Škraba, župnik župe Kotoriba u Međimurju.
Ljuban je rođen 1969, g u Bistrici kod Uskoplja. Osnovnu školu završio je u Uskoplju i, kako sam kaže, već od djetinjstva svakodnevno je rado išao na misu i ministrirao. Sjemenište je pohađao u Zadru, a tri godine teologije u Sarajevu, odakle je zbog ratnih djelovanja prešao u Zagreb, gdje je nastavio teološki studij kao kandidat Zagrebačke nadbiskupije. Za svećenika je zaređen 1996., a mladu misu je služio u Sesvetskim Selima.
Prvu godinu bio je kapelan u Zaprešiću, a onda je otišao u Kanadu gdje je proveo tri i pol godine u hrvatskoj župi sv Križa u Hamiltonu, u južnom Ontariju.
Nakon povratka iz Kanade, postavljen je za župnika u Kotoribi, gdje se i sada nalazi.
O LJ. Škrabi čitajte i ovdje.


Post je objavljen 28.11.2004. u 19:55 sati.