Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Taktički pass

U srijedu se u Elementu igrao tim. Skupila su se tri stola i prijateljski bacala karte. Ako dozvolite bila su četiri stola jer su u maloj sobi igrali partiju preferansa. Volim klupsku atmosferu koja se njeguje tamo. Uđeš u klub a tamo Milki sa šeretskim osmijehom, misli evo još jednog koji ne može izdržati bez karata. Popio sam čaj, prokomentirao bordove od prethodnog dana i pošao u salu. Kad tamo profesor Elezović drži tečaj. Hajde da iskoristim priliku pa pogledam profesorovo predavanje. Jednom sam već imao priliku ali sam propustio, predavao mi je na cijelom semestru matematike na fakultetu.

Jedan od bordova je bio veoma zanimljiv. West je na jednom stolu odlučio passirati svoju ruku želeći dobiti nešto informacija od protivničke strane koja sa hrpom majora treba sigurno licitirati. No dogodilo se suprotno, North je pasirao jer iako ima pikove ne mora se javiti a South nema ni pikove ni otvor. Lagano se na cedulju upisalo pass.

Na drugom stolu Rus je otvorio Westovu ruku sa minorskim bikolorom 4NT. Kristijan ga je digao na 6 karo zbog jake podrške i dva vrijedna crna asa. Došla je ataka as herc i ode koža, dvanaest štihova i 1370 bodova na njihovu stranu. Da li je ovo najskuplji taktički pass svih vremena ?

  K Q X X X
Q X X X
X
K X X
 
X X
-
A K X X X
Q J 10 X X X
  A X X
X X X
J X X X X
A X
  J X X
A K J X X X
Q X
X X
 




Post je objavljen 25.11.2004. u 17:00 sati.