Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Završna ceremonija svjetskog prvenstva u paskom gou - Tokyo 14. 11. 2004.

Po završetku poslijednjeg kola prvenstva odgledao sam analizu finalne partije dva koreanska para. Analizu je vodio Yoshio Ishida profesionalni 9. dan, koji je na ovom prvenstvu bio glavni sudac prvenstva.
Slijedi zatvaranje prvenstva i svečani domjenak (večera). Hotelska dvorana, u kojoj smo igrali partije prvenstva, izmjenila je izgled. Nema više stolova, osim onih nekoliko na kojima je bilo piće (uglavnom piva). To je bilo pripremljeno za zdravice.
Bilo nas je s raznih strana, a vidim da su nam se pridružili i neki uzvanici. Tu su i neki predstavnici Nihon-Ki-Ina i Svjetske Go Federacije. Čitav niz je tu neformalnih razgovora, a pive su već načete, što pomaže u komunikaciji. Sve to događa se stojeći ili u laganom kretanju. Tako se lakše obavi više razgovora s raznim sugovornicima.
Kreće i ceremonijalni dio ove svečanosti. Obraća nam se jedna skromna vesela žena, koju sam upamtio kao predsjednicu organizacijskog komiteta, ali nikako da nađem njeno ime. Nema ga u publikacijama, ni na internetu, a nisam si zapisao. Ni tu ni tamo njene slike, a mi je ipak uslikali. Ime jest put do čovjeka, često, ili bi barem tako trebalo biti. Ja ne upamtih put, ali evo slike. Pogledajte je u ovom postu. Zar i slika to nebi mogla biti i više no ime. Bila je ona ovdje s nama često skrbeći o svemu. Nakon završne riječi slijedi proglašenje pobjednika prvenstva. Red je za nove prvake svijeta sjevernokorejski par Saebyol Jo i Pongil Ri. Redaju se plakete, pehari, koverte....Pomaže im jedan čovjek iz organizacije, koji sve to sakuplja i brine o prenašanju. Paralelno sa svjetskim prvenstvom se igrao i Japanski par-go kup, pa je ujedno bilo i proglašenje pobjednika na njemu.
Nastavlja se domjenkom. Bilo je tu raznih specijaliteta s naglaskom na japansku kuhinju. Proba se od svačega po malo. Bilo je tu za mene i previše toga, ali izdržah. Dogovorio sam se s mojom gušteračom da dâ malo više inzulina. Nisam primjetio da je protuslovila, mada mi se čini, da je opet bilo po onom: 'Ah, opet on.....' Ipak sam prekinuo i pored osjećaja, da bi mogao još toga smazati.
Odoh odmah po tom na internet. Dopisao onaj P.S. u postu od 14. 11. 2004. pod naslovom 'Kratka vijest o najnovijim rezultatima - Tokyo - 14. 11. 2004.'.
Slijedi spavanac. Sutra još nešto od ceremonijalnog dijela, pa obilazak Tokya.
E, pa da pripremim i taj opis Tokya. Radim to ovdje doma, kada su se utisci sredili.
Stovanje škvadro bl. Muradenu


Post je objavljen 25.11.2004. u 13:27 sati.